Ga naar hoofdinhoud

Drachtige pony doodgebeten in Boijl

In een weiland aan de Boijlerweg tussen Boijl en Elsloo is in de nacht van donderdag op vrijdag een drachtige shetlandpony van vijf jaar oud gedood. Een tweede pony had bijtwonden. Gezien de aard van de verwondingen lijkt het erop dat een wolf de schuldige is.

Uit DNA-onderzoek zal moeten blijken of de aanval is uitgevoerd door een wolf. De gedode pony maakte deel uit van een groep van een stuk of acht pony’s, die vlak buiten het Drents-Friese Wold ook ’s nachts buiten lopen. Ze zijn van een eigenaar uit Elsloo, die anoniem wenst te blijven. Hij verloor eerder in augustus een shetlander door een aanval van een wolf bij Dwingeloo.

Bron: Nieuwe Ooststellingwerver

8 reacties op “Drachtige pony doodgebeten in Boijl

 • Anneke Zomer

  Ik snap dat niet, je weet dat die beesten daar leven, dan zet je je dieren toch binnen ’s nachts?

 • Truus kersten

  Anneke je hebt wel heel makkelijk praten. Het is niet overal zomaar toegestaan door de gemeente om een stal te plaatsen. Ook moet je hier dan financiële middelen voor hebben.lijkt me dat we het probleem aan moeten pakken in dit geval de wolf.daar zul je het wel niet mee eens zijn totdat de wolf de eerste menselijke slachtoffers maakt.

 • Peet

  Geachte Anneke,
  Je hoort steeds luider de roep dat paarden eigenlijk 24/7 buiten zouden moeten kunnen staan ivm zoveel mogelijk vrije beweging en dierwelzijn. Shetlands pony’s zijn pony’s die JUIST het buiten beter hebben dan binnen. Dus….
  Heel simpel, het rijk vergoed gewoon alle ontstane schade aan vee door toedoen van de wolf. En anders afschieten die wolf.

 • Jan Jonas

  Ik snap Anneke niet. Vroeger, 100 jaren geleden, was het niet nodig dieren in de wei tegen de wolf te beschermen. Nu zegt de overheid middels en een stelletje gekken dat je zorg moet dragen dat de wolf er niet bij kan komen. Mensen moeten diep daarvoor in de buidel tasten om alles is goed geregeld te krijgen. Zegt of denkt de wolf. Mensen die op de heide of in het bos lopen zijn het haasje, want de wolf moet eten om te overleven. Eten is er genoeg, aan mensen die hondjes en kinderen hebben. Dus die wolf breid zich snel uit. En wij maar juichen dat de wolf er is. Die gekken zeggen dat de wolf ongevaarlijk is voor mensen. Dat is niet waar.

 • ine

  Ging het dan nog maar om eten en niet om het alleen maar om doden want dat doen wolven meestal. Er moet iets gebeuren, niet de wolf maar andere diersoorten (waaronder de mens!) moeten optimaal beschermd worden! Nog even en het slachtoffer is een kind, wordt er dan wel eindelijk iets gedaan? Overigens zijn paarden etc. voor hun eigenaren net zo dierbaar. Als het bij onze paarden gebeurt dan is 1 ding zeker: de wolf is het volgende dodelijke slachtoffer!!

 • Piet

  Er is maar een oplossing weg met dit beest.

 • Jos

  Er is maar een oplossing volgens mij, afschieten die beesten en nog snel ook, het zal je pony,paard of het veulen, daar je al jaren op hoopt, maar zijn.

 • Ilona

  Inderdaad afschieten en weg ermee. Dit beest veroorzaakt teveel dieren leed!
  Want dit wordt alleen maar meer en meer ellende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.