Ga naar hoofdinhoud

Drentse schapenboer gebeten door wolf

In het Drentse Wapse is zondagochtend een schapenboer gebeten door een wolf. Het dier is later door de politie doodgeschoten, zegt de politie tegen NU.nl. De schapenhouder is met nog onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De schapenhouder zag zondagochtend tussen 7.00 en 8.00 uur dat de wolf zijn schapen aanviel. Hij stormde naar buiten om de wolf weg te jagen en daarop beet de wolf de boer.

Na het incident gaf de loco-burgemeester van Westerveld (waar Wapse bij hoort) opdracht om de wolf dood te schieten. Dat is volgens de politie enkele uren na het voorval gebeurd.

Het is de eerste keer dat de wolf een mens heeft gebeten sinds de terugkeer van de wolf in Nederland en het is op dit moment niet bekend hoe het met de schapenhouder gaat.

Volgens het bericht dat RTV Drenthe hierover maakte, had de schapenboer een wolfwerend hek.

Lees het hele bericht van Nu.nl hier

Lees het bericht van RTV Drenthe hier

Bron: Nu.nl/RTV Drenthe

2 reacties op “Drentse schapenboer gebeten door wolf

  • ine bodewes

    Wordt er ook rekening mee gehouden dat de wolf misschien de ernstige en vaak dodelijke ziekte rabiës (hondsdolheid) onder de leden heeft? Dan zijn de dieren namelijk niet langer schuw en bovendien bijterig. Een gevaarlijke ziekte voor dieren, maar ook voor mensen! Erop tijd bij zijn en vaccineren is de enige overlevingskans!

  • ine bodewes

    Faunabescherming noemt burgemeester en boer in overtreding. Nou ja, als je je eigen dieren die zich niet kunnen verdedigen beschermt, mag dat ook al niet meer? Waar zijn we mee bezig? Als mijn dier wordt aangevallen dan …… zou ik hetzelfde doen maar dan zonder daar ruchtbaarheid aan te geven!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.