Ga naar hoofdinhoud

Pony in Boijl wordt slachtoffer van wolf

In de nacht van 3 augustus is in Boijl een pony doodgebeten, zeer vermoedelijk door een wolf. BIJ12 heeft DNA monsters afgenomen en een rapport geschreven. "Een verschrikkelijk beeld voor iedereen. Helemaal als je kind zo'n aangevreten pony aantreft", aldus de emotionele eigenaar op social media.

“Onze zoon kwam bij de pony om haar een wortel te geven. Toen bleek dat ze dood en aangevreten in de sloot lag.” De eigenaar vervolgt: “De emotionele waarde is onbetaalbaar. Wanneer stopt dit dierenleed? Hoeveel dieren volgen hierna nog?”

Het is niet de eerste keer dat er in deze omgeving een pony het slachtoffer van de wolf geworden is. In februari werd een drachtige pony doodgebeten.

Bron: Horses.nl/FB

10 reacties op “Pony in Boijl wordt slachtoffer van wolf

 • Sunshine

  Wat een foto van twee “lieve” wolven! Zeker niet hoe paardenvrienden tegen de wolf aankijken. Een foto van een wolf die zijn tanden laat zien is veel toepasselijker!!

 • Heidi

  En wat hebben ze zelf tijdens avondeten op hun bord? Dit is natuur mensen. De Wolf heeft geen Slachthuizen zoals wij. Weet je wat er per dag dood gaat in de Slachthuizen?

 • Bellehoeve

  Goed dat jullie hier aandacht aan besteden. Het moet alom bekend worden dat er te weinig ruimte is voor de wolf en dat ons land met vele hobbydieren en vee in de weide, wst dezelfde pro wolf natuur organisaties zo gepromoot hebben, te klein is. Elke roedel krijgt weer jongen die allemaal weer een eigen roedel gaan stichten op den duur.

 • Jan Jonas

  En dan te bedenken dat wolven zijn uitgezet voor de verrijking van de natuuur.
  Het wordt tijd dat die zelfde mensen die deze dieren hebben uitgezet, het slachtoffer worden door deze wolven. Want onderscheid maken deze dieren niet. Een ding is zeker, Dierentuinen houden hun hekken dicht want het zijn dieren die geen mens kwaad doen.

 • peter

  heidi op slachthuizen worden dieren op een humane wijzen gedood.
  deze ponnie is levend aan gevreten.
  Je hebt weinig verstand en gevoel om zo op zo een artikel te reageren, het zouden jou dieren moeten zijn, dan zou je anders reageren.

 • Jan Jonas

  Totdat er loverlast is dan neemt de overheid de klachten van burgers serieus. Altijd is dat te laat. Als het kalf verdronken is dempt men de put.

 • Willem

  Wat vertel jij een hoop onzin Heidi , dit heeft niks met natuur te maken , dit is een pony die niet in de natuur leeft , deze wolf hoort hier niet thuis en zouden allemaal moeten worden afgeschoten , en om dan ook nog slachthuizen erbij te halen slaat nergens op , meer dan 95% van de mensen wil nog altijd een lekker stukje vlees op tafel

 • Gretha

  Heidi, als dit jou pony of een ander huisdier of kind was geweest dan dacht je waarschijnlijk wel anders over!

 • Sjoukje

  Waarom niet de foto tonen die bij het originele bericht staat. Dan plaats je in mijn ogen een goede foto. Niet deze foto van 2 ‘lieftallige’ wolven. Wat een trauma voor dat jochie.

 • Welke wereld leven we in zou ik willen zeggen. De misdadiger moet worden beschermd!Weidevogels zien we al niet meer. Ook hazen,konijnen,fazanten,reeen etc ook niet meer. Weilanden omheind wat geen bescherming biedt!
  Vossen hebben we veel te veel,de wolf vermeerdert ook al behoorlijk.
  Wat willen we nu samen!
  Zou zeggen wordt wakker mensen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.