Ga naar hoofdinhoud

Pony in Wapserveen slachtoffer van wolvenaanval

In de nacht van 10 op 11 maart is een 33-jarige shetlandpony dood gevonden in een weiland aan de Schipslootweg in Wapserveen. Naast het lichaam van de zwaar verminkte pony zijn in de sneeuw sporen van twee wolven gevonden.

Dat melden de facebookpagina’s Meldingen wolven in Westerveld en ruime omgeving en Geen wolf in cultuurlandschap op basis van gegevens van de website van E P M European Predation Map. Bij12 heeft DNA afgenomen.

Bron: DVHN

13 reacties op “Pony in Wapserveen slachtoffer van wolvenaanval

 • W Lieverst

  Houdt dit nu nooit op! Vreselijk, wat zal het dier geleden hebben.

 • Monique Van der Kist

  Wie zet er momenteel dan ook een 33 jarige shet onvoldoende beschermd in een weiland in Wapserveen.

  Nog daargelaten dat wel weer erg gemakkelijk wordt geoordeeld dat dit een wolvenaanval geweest zou zijn.

  Er wordt opvallend vaak en opvallend gemakkelijk over de wolf gesproken op door paardenliefhebbers gelezen media.

 • Carolana

  De eigenaar van de oude pony heeft verzaakt dit dier te beschermen tegen de wolf. Zeker als bekend is dat er wolven lopen in Wapserveen.

 • Marielouise

  Inderdaad de arme wolf krijgt overal de schuld van mijn advies is boswachters en jachtopziener s weten meestal waar wolven verblijven laat ze die beesten extra vleesafval brengen dan hoeven ze geen schapen of paarden aan te vallen waarschijnlijk biedt onze natuur te weinig vlees voor deze beesten ik denk dat deze dieren bijgevoerd moeten worden maak een deal met een aantal slachterijen dat ook aan deze dieren bv afgekeurde koeien en varkens en paarden gevoerd worden dan gaan ze ook minder op jacht om rondlopende schapen en paarden te doden

 • Jan Jonas

  Dat het een wolven aanval is geweest, is voor mij duidelijk. Is je de foto’s bekijkt, hoe die pony is aangevreten, kunnen dat nooit honden zijn geweest.
  Door een aantal gekken moeten de mensen allemaal maatregelingen nemen om een pony 0f paard veilig in de weide te laten staan en te laten genieten van hun oude dag. Tot voorkort, was dat niet nodig. De wereld staat op zijn kop.

 • Rein Hazelaar

  Hoe ziek zijn we in Nederland geworden.

 • CJ.DEKKER

  Monique, je hoeft de zaak niet te bagatelliseren, alsof wolven schoothondjes zijn. De sporen wijzen duidelijk uit dat het om wolven gaat. En pony,s in de wei is zolang ik leef altijd heel normaal geweest, en zou dat nog steeds moeten zijn. Ons landje is niet meer geschikt voor dit soort ongedierte.

 • Karin

  Monique, wat een nare reactie. Schuld van de eigenaar dus? Het kan niet anders dan een wolf zijn. Een hond die een pony aanvalt, is wel erg ver gezocht.

 • Annemarie

  Beste Monique, in het nieuwsbericht staat dat er bij de pony sporen van 2 wolven zijn aangetroffen. Dus lijkt mij een duidelijk verhaal. Ik zeg: afschieten die krengen!

 • Henriette

  Allereerst: ik leef mee met de eigenaar van deze pony. Ik heb ook een paard van 30 en gepensioneerde pony’s.
  Extra slachtafval brengen naar plekken waar zeker wolven leven, lijkt mij een goed plan!
  De opkomst vd wolf is sneller dan verwacht. Ik ben ook aan t kijken hoe mijn weides wolfwerend te maken, maar dat is moeilijk vanwege opstapplaatsen over t hek bij de buren, een houtwal en problemen met de gemeente….
  Zo makkelijk is dit niet, helaas.

 • Inge

  De wolf hoort gewoonweg niet in Nederland thuis. Of de eigenaar nu wel of niet verzaakt heeft zijn pony te beschermen, conclusie is dat dit dier afschuwelijk aan zijn einde is gekomen! Hoe verdrietig en onnodig! De wolf houdt zich niet aan grenzen, en zal ook buiten zijn leefgebied treden op zoek naar voedsel. Dan kom je al gauw uit op weilanden en woonwijken. Ook de populatie aan wolven zal snel toenemen waardoor er ook meer van dit soort slachtingen plaats zullen vinden! Ik houd mijn hart vast voor nu en in de toekomst!

 • Wolven vermenigvuldigen zich snel .en er is te weinig wild .maar wat maakt het uit wat voor dier .de eerste is niet aankomen wandelen .ik geloof daar niets van .ze horen in de oostblok en rusland thuis .niet op Nedelandse parken .die als bos dienst doen. Weten jullie nog de paarden .die bijgevoerd moesten worden. Omdat de ruimte te klein was en het voedsel op .Vraag je eens af welke idioten dit beleid bedenken
  Niet goed wijs .En ja een oud paardje hoort snachts op stalet dit weer ..e scholten

 • Marianne

  Er werden al eerder dieren mishandeld met messen e.d. Door gestoorde personen. Men moet dieren niet onbeheerd in het open veld laten staan. Zorg voor een goed omheinde plek bij je huis. Die wolven zijn er nu en die weten niet beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.