Ga naar hoofdinhoud

Wolf doodt 30-jarige pony van Ursula von der Leyen

Een wolf heeft de pony van Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, gedood. Uit een recent afgerond DNA-onderzoek is gebleken dat de 30-jarige pony, genaamd Dolly, is gegrepen door de wolvenreu GW950m. Het incident gebeurde op het landgoed van de politica.

In het voorjaar van 2021 werd er een vergunning afgegeven voor het afschieten van de beruchte wolf GW950m en wolvin 1423f. De wolvin werd in april vorig jaar afgeschoten, maar in augustus werd de vergunning ingetrokken en de wolvenreu bleef op vrije voet.

Onlangs deed het Europees Parlement nog een oproep aan de Europese Commissie, zij willen af van de strikte bescherming van de wolf. Het EU-bestuur lijkt echter nog weinig te voelen voor het openen van de jacht. Nu bevestigt is van Von der Leyens pony gedood is door GW950m, laat de politica weten ‘erg getroffen’ te zijn door het nieuws.

Webinar ‘Wolf en de Paardensector’

Horses.nl organiseert op 12 december een webinar over ‘De wolf en de paardensector’

Bron: Topagrar/Telegraaf

14 reacties op “Wolf doodt 30-jarige pony van Ursula von der Leyen

 • Irma

  Erg getroffen??
  Hoe veel erger moet het nog worden voordat hier een einde aan wordt gemaakt?!
  Eerst nog een kind of nog meer arme weerloze pony’s of andere dieren?
  Eerst nog webinars of eindeloze discussies??
  Dit zijn binnengehaalde beesten die kruising wolf / hond zijn
  Die zijn niet bang
  Die vallen gewoon aan
  Het is te belachelijk voor woorden om hier je bedenkingen nog over te hebben.
  Weg ermee !

 • Peter Geerink

  Hoezo GW950m?

 • brigitte zwart

  Wel vreemd dat als er een pony van een prominent iemand door een wolf wordt gedood dan reageert de politica. Is deze pony belangrijker of meer waard dan alle andere gedode dieren door de wolf??? In een land waarin het huisvesten van gewone burgers al een groot probleem is, er steeds minder ruimte blijkt te zijn voor de natuur hoort geen wolf meer thuis. Is het wachten op de eerste aanval van de wolf op een mens voordat ze echt iets gaan ondernemen?

 • Chris

  Heel zielig voor deze pony. Mevrouw van de Leyen heeft blijkbaar geen maatregelen genomen om haar pony te beschermen. Waarom heeft ze dat niet gedaan?
  De wolf hóórt in de natuur en heeft er altijd gehoord. De mens heeft ze bijna uitgeroeid. Wolven spelen een belangrijke rol in het complete ecosysteem! Daar is al genoeg over bekend. De mens hoort ook in de natuur maar kent zijn plaats niet. Wij pikken steeds meer natuur in, planten ons ongebreideld voort en vernielen en verpesten de natuur steeds meer. Dat keert zich ook tegen ons. Sinds WOII is de wereldbevolking verdubbeld met als absoluut dieptepunt dat er nu 8 miljard mensen zijn. Veelzeggend dat veel mensen die (no) niet (willen) inzien.

 • Maarten

  zo krom als de Padvinderij afdeling den haag sectie binnenhof denkt,zal de oplossing wel zijn:avondklok voor dieren,ophokken s’nachts.
  pas als het weiland vd.weggepeste boer Harms en de buitenmanege van club “rij maar raak” is volgebouwd en er loopt er eentje door de vinix wijk aldaar,komen er borden bij Nieuwe schans,Denekamp en Vaals:”wolven omkeren”
  ( dan enkel nog proberen de uitdijende soort”twee potige zuidas wolf”uit te roeien.)

 • Arne

  Als de juiste voorzorgsmaatregelen waren getroffen wat betreft bescherming van de pony was dit niet gebeurt.
  Je zorgt toch ook dat je kippen s,nachts opgehokt
  zijn tegen de vos of marter.

 • Sjak Arts

  “Wolven spelen een belangrijke rol in het complete ecosysteem!”
  Hoe komt het dan dat de laatste honderdvijftig jaar niemand heeft geklaagd over de afwezigheid van de wolf Chris? Of over een incompleet, minderwaardig ecosysteem?
  Is het de laatste honderdvijftig jaar zo slecht geweest met het Nederlandse ecosysteem?
  Is het een mirakel dat de natuur het zonder wolf heeft overleefd?
  De natuur heeft bewezen heel goed zonder wolf te kunnen!
  Een misselijk makend hersenspinsel van zogenaamde natuur liefhebbers, die het ook geen probleem vinden als paarden de hongerdood sterven in de wei van Staatsbosbeheer.
  De enige natuurlijke vijand die de wolf heeft is de mens.
  Hoogste tijd dat we onze natuurlijke rol gaan vervullen!

 • Els

  De wolf hoort hier niet in Nederland het land is te klein
  Mensen hebben de wolf hier uitgezet Wolven hebben meer ruimte nodig

 • Ruud

  Komt er nu zeker snel een wet dat alle wolven moeten worden afgeschoten.?

 • David

  Persoon zou de pony niet beschermd hebben zeggen sommigen. Dus pony’s, paarden en anderen dieren mogen volgens jullie niet meer in de wei staan? Schrik draad helpt niks is al bewezen!! Avondklok haha heeft de wolf een prikkaart. In Duitsland is verzorgster dood gebeten door wolven die ze kende, en in America (veel uitgestrekter) tal van aanvallen op mensen dus spaar bullshit dat wolf geen mens aanvalt. Mensen die niks om dieren geven kunnen mooi pleiten voor de wolf en de natuur … prachtig dier en het is zijn natuur dus hem treft geen schuld.. maar ja hoeveel offers wil je brengen???

 • Marieke

  Tuurlijk…is dat zeer bijzondere dier weer terug op de plekken die hem is afgenomen omdat mensen zich als een VIRUS voort fokken…dus schiet maar dieren dood..simpele zielen…bah.en als je een landgoed hebt…waarom dan geen goede stallen of omheining? WIJ hebben de dieren verdreven en weggejaagd uit hun omgeving…ga je in zee…bijt de haai…krijgt hij ook nog de schuld…JIJ zwemt in ZIJN wereld..mensen bouwen huizen in de jungle…ga dan niet mekkeren over slangen en spinnen..en alles laten verdelgen…zo dit ook….bescherm je dieren beter…maar gewoon vrouwtje afschieten..en laat de alfa man maar alleen achter….tuurlijk komt hij om revange…leert dan niemand ooit iets over de natuur…ben er maar zuinig op…nog ff.en dan kunne we alleen nog plaatjes kijken op google..omdat alles is uitgestorven.

 • Marielouise olthof

  Ik wens Ursula heel veel sterkte hiermee maar hoop dat de wolf beschermd blijft ik vind het heel erg dat zijn vrouwtje afgeschoten is laat die mooie dieren toch blijven leven voer ze desnoods bij met vlees van het abbatoire als voedsel schaars voor deze beesten is misschien doden ze dan andere beesten niet meer waarschijnlijk had het dier honger voor mij blijven het prachtige dieren deze reuze honden dat wolf heet

 • Eimert

  Mensen doe is normaal,we weten dat wolven een roofdier is,hoeveel koeien varkens kippen doden wij per dag,en eten wij ze allemaal op,schaam je helemaal voor je oordeelt!

 • Maikel

  Wat zijn jullie een stel zielepieten zeg, zolang je het zelf maar goed hebt. en alles wat een gevaar op kan leveren moet met hand en tand uitgeroeid worden. Want oh nee er is een paardje dood gebeten door een wolf. Zullen we het is hebben over al die dieren in het slachthuis die levend aan haken worden gehangen of schapen die de keel wordt open gesneden zonder verdoving door een bepaald roofdier genaamd de mens. Gewoon niet zeiken dat is de natuur, je bent niet meer of minder dan een dier en ja ik hou ook gewoon van speklappen en biefstuk en eet het graag. Maar om een wolf die daar ook van houdt gelijk maar uit te roeien Om dat een paar woke mensen dat eng vinden dat ze mischien wel ooit is een kans krijgen om als eten op een bord van een wolf te verschijnen wat erg uitzonderlijk is. 18 miljoen mensen in Nederland en 20 wolven. Ik denk dat er hier maar is wat mensen uitgeroeid moeten worden in de hele wereld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.