Ga naar hoofdinhoud

Boyd Exell troeft Chardon en De Ronde af in eerste omloop WB mennen Maastricht

IJsbrand Chardon met zijn vierspan. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vierspanrijder Boyd Exell kreeg gisteravond het publiek in het MECC op de banken. Met twee sublieme snelle en foutloze rondes won de regerend Wereldkampioen de eerste omloop van de World Cup in Maastricht. Net als een week geleden in Lyon versloeg Exell IJsbrand Chardon en Koos de Ronde die allebei met hun span balletjes van de kegels tikten.

Daar waar zijn concurrenten hier en daar balletjes aftikten, stuurde Boyd Exell zijn vierspan als een geoliede machine door het uitdagende en selectieve parcours van Jeroen Houterman. Het publiek op de volle tribunes leefde vol enthousiasme mee met de ritten van de zes rijders, die op het scherpst van de snede reden.

Stuurfout De Ronde

Zowel Chardon als De Ronde selecteerden zich voor de tweede manche over het verkorte parcours. Koos de Ronde maakte hierin een stuurfoutje en reed al door poort 7 voordat deze aan de beurt was, wat hem extra strafseconden opleverde. IJsbrand Chardon kon door twee afgeworpen balletjes het gat met Exell niet verkleinen.

Brauchle vierde

De Duitser Michael Brauchle rijdt voor het eerst in Maastricht en miste door één afgeworpen balletje op een haar na zijn kwalificatie voor de drive-off en eindigde als vierde. Wild card rijder Glenn Geerts maakte drie foutjes en eindigde als zesde, achter de Fransman Benjamin Aillaud met zijn vierspan Lusitanopaarden.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Jumping Indoor Maastricht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook