Ga naar hoofdinhoud

Chairman’s Sprint Prize Hong Kong gewonnen door Beat the Clock

Beat the Clock en jockey Joao Moreira. Foto: HKJC

De internationale Group I race Chairman's Sprint behoort in de top 100 van wereldwijde Group I rennen en is de hoogste Group I race over (1200 m) van Hong Kong. Nadat het prijzengeld werd verhoogd schreven zich net als vorig jaar weer fantastische sprinters voor deze koers in. CEO Winfried Engelbrecht-Bresges was toen al uitermate tevreden met de opkomst en resultaten voor deze race en kondigde na afloop aan dat de Hong Kong Jockey Club het programma voor 2019 nog meer zou upgraden.

Aldus geschiedde en de top sprinters van Hong Kong namen het op tegen die van Japan, Nieuw Zeeland en Australië. Hoewel meerdere overzeese sprinters aan deze race hebben deelgenomen is het nog steeds alleen de Australische deelnemer Chautauqua in 2016 gelukt om als buitenlandse deelnemer deze race te winnen.

Santa Ana Lane

Grote namen als Viddora (vierde in de Al Quoz Sprint afgelopen maart te Dubai) Enzo’s Lad (winnaar van The Telegraph Group I in 2018 en 2019) en Nac Venus die nog geen Group I race heeft gewonnen maar een fantastische Japanse merrie is die een heel snelle tijd kan neerzetten en tijdens de trainingen zeer goed presteerde konden de eerste drie aankomende Hong Kong deelnemers niet bijbenen. Grote favoriet was de Australische topsprinter Santa Ana Lane een 6 jarige ruin van (Lope de Vega x Fast Fleet) bereden door niemand minder dan Hugh Bowman (de vaste jockey van Winx). Het mocht de buitenlandse deelnemers niet baten.

Beat the Clock

Beat the Clock, de 5 jarige ruin van Hinchinbrook x Flion Fenema, verbeterde zijn derde positie van vorig jaar in een winnende. Joao Moreira: ”Ik koos vorig jaar al voor dit paard en startboxloting 6 was goed noch slecht. Mijn paard rent het liefst vanuit een buitenste startbox. Met een zo’n sterk deelnemersveld als nu was het heel belangrijk om snel te starten omdat iedereen dat wil en het tempo daardoor hoog ligt. Het paard speelt veel met zijn tong en dat was de reden om een zogenoemde tong tie (een nylon kousje waarmee de tong van het paard losjes om de onderkaak wordt gebonden zodat in het heetst van de strijd het paard niet in zijn tong bijt.) Ik denk dat hij beter is geworden en ik zou dit als een van mijn beste ritten in de drie Group 1’s willen noemen. Beat the Clock is consistent geweest en ik zou niet gelukkiger met hem kunnen zijn. We raceten op onze renbaan wat natuurlijk in ons voordeel is maar vergeet niet dat de buitenlandse paarden iedere dag vanaf afgelopen maandag hier getraind hebben en de baan daardoor ook goed kennen.”

Halve lengte

Trainer John Size zei: “Hij doet het goed en hij lijkt altijd sterker aan het einde van het seizoen. Hij heeft de juiste leeftijd om een ​​goede concurrent te zijn en ik zei al van te voren dat startbox nr. 6 goed zou zijn en dat hij waarschijnlijk vanaf de start er even aan zou moeten trekken hetgeen Joao Moreira goed heeft gedaan en mooi aan de buitenkant vrij kon racen naast de strijdende Nac Venus en Santa Ana Lane Rattan. Beat the Clock won met een halve lengte voor Rattan en Little Giant (beide uit Hong Kong).

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook