Ga naar hoofdinhoud

Claire de Ridder pakt podiumplaats

Voltigeur Claire de Ridder zette zaterdag een uitstekende prestatie neer tijdens het CVI3* in Ermelo, waar dit weekend ook het WK voltige voor junioren plaatsvindt. De Ridder behaalde een 7,936 voor haar kür en klom daarmee naar een mooie derde plek in het klassement. “Zo goed als het vandaag ging is het nog niet eerder gegaan. Ook niet in een training. Het is dan ook heel erg fijn dat ik dit gevoel kan meenemen naar het EK in Aken over twee weken, waar ik ook zal uitkomen voor Nederland”, aldus De Ridder.

Naast Claire de Ridder kwamen nog drie Nederlandse dames en een heer aan de start. Amy Verhagen voltigeerde een stabiele wedstrijd en sloot deze af met een 6,211 en behaalde daarmee de tiende plaats. Roxanne Ruigrok viel tijdens haar kür, wat haar punten kostte. Toch kijkt ze terug op een fijne drie dagen, waar ze goed heeft kunnen voltigeren. Haar eindscore is een 6,452 en was genoeg voor een negende plaats. Beide solisten voltigeerden op het paard Mighty Mike met aan de longe Jeroen Rijpstra. Dianne Termeulen voltigeerde op het paard Gameboy, met aan de longe Cynthia Danvers. Ook zij was erg blij met haar vrije kür, waarmee ze een eindscore 6,596 en de zevende plaats behaalde.

Quincy Felicia mocht met zijn paard Wiseguy en longeur Rian Pierik naar binnen. Voor Quincy was het zijn eerste CVI3*, waardoor zijn kür nog wat onzeker toonde. Desondanks behaalde hij een mooie 5,960 totaal en sluit de wedstrijd met een goed gevoel af. Hij werd tiende.

WK Voltige voor Junioren
Vandaag wordt de finale van het wereldkampioenschap voltige beslist. Het Nederlandse juniorenteam staat op dit moment op een vierde plek, na de eerste ronde. Jesse van As en haar paard Duke Miracle met Doreth Chatwick aan de longe staan op de 14e plaats.

Uitslag CVI3* dames individueel
1) Kristina Boe (GER) – longeur Winnie Schluter, paard Highlander – 7,714
2) Alina Barosch (AUT) – longeur Manuele Barosch, paard Royal Salut – 7,671
3) Claire de Ridder (Leidschendam) – longeur Lasse Kristensen, paard Tjekko – 7,190
7) Dianne Termeulen (Bilthoven) – longeur Cynthia Danvers, paard Gameboy – 6,596
9) Roxanne Ruigrok (Hillegom) – longeur Jeroen Rijpstra, paard Mohawk – 6,452
10) Amy Verhagen (Hoornaar) – longeur Jeroen Rijpstra, paard Mohawk – 6,211

Uitslag CVI3* mannen individueel
1) Daniel Kaiser (GER) – longeur Mirjam Degiorgi, paard Livanto – 8,154
2) Viktor Brusewitz (GER) – longeur Winnie Schluter, paard Highlander – 7,871
3) Ramin Simon Rahimi (AUT) – longeur Manuela Barosch, paard Royal Salut – 7,810
10) Quincy Felicia (Handel) – longeur Rian Pierik, paard Wiseguy – 5,960

Bron: KNHS

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook