Ga naar hoofdinhoud

Derde veulen legendarische volbloedmerrie Treve

Trève met veulen Foto credit Zuzanna Lupa photography

Tweevoudige L’Arc de Triomphe winnares Trève heeft afgelopen zaterdag op de stoeterij van Sheikh Joaan al Thani haar derde veulen gebracht. Na een hengst- en een merrieveulen heeft de negenjarige dochter van Motivator opnieuw een merrie gekregen. Vader is de Aga Khan’s hengst Siyouni xx (v. Pivotal), een van de leidende volbloedhengsten in Frankrijk.

Eind 2015 ging Trève met wedstrijdpensioen, nadat ze in haar derde L’Arc de Triomphe vierde werd. Criquette Head, dochter van de fokker van Trève, heeft de merrie al de jaren in training gehad. Onder haar leiding won de volbloed merrie, naast twee keer de L’Arc de Triomphe, de Prix de Diane in 2013 in een recordtijd. Vervolgens schreef ze de Prix de Vermeille op haar naam. Deze koers won ze ook in 2015. Trève liep in haar carrière ruim 7,3 miljoen euro bij elkaar en werd samen met Black Caviar paard van het jaar in Europa in 2013.

In 2017 werd Trève’s eerste kind geboren, een hengstveulen van Dubawi (v. Dubai Millennium). De tweejarige staat net in training bij André Fabre. Vorig jaar bracht ze een merrieveulen van Shala xx (v. Invincible Spirit xx) en nu dus weer een merrieveulen van Siyouni. Trève wordt dit jaar gedekt door Sea the Stars xx (v. Cape Cross xx) die zelf in 2009 de L’Arc de Triomphe won.

Bron Studforlife

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook