Ga naar hoofdinhoud

Adrie de Vries in topvorm voor Dubai World Cup Festival

Adrie de Vries bespreekt de tactiek met de Al-Afoo Racing Stable, de eigenaren van Nine Below Zero Foto: Yolande Tilmans
De Nederlandse topjockey Adrie de Vries is in topvorm met het Dubai World Cup Festival voor de deur. Op Super Saturday haalde De Vries met een tweede en twee derde plaatsen maar liefst 140.000 dollar binnen voor trainer Fawzi Nass.

De Vries is een goede bekende bij de trainers en eigenaren in de UAE. Sinds tientallen jaren vertrekt de jockey aan het einde van het Europese renseizoen naar Dubai om daar te trainen en in de koersen te rijden om aan het einde van het renseizoen aldaar weer naar Europa terug te keren.

Godolphin

Grote eigenaren als Godolphin boeken De Vries regelmatig als jockey. In de openingskoers van Super Saturday werd De Vries met een halslengte verschil nipt tweede achter Drafted op de vierjarige ruin Nine Below Zero (Showcasting x Finesse) van Dubai trainer Fawzi Nass in de Mahab al Shimaal. Deze ren over 1200 meter op zand werd door Emirates Skywards met  350.000 dollar gesponsord en is de voorbereidingsrace voor de met 2,5 miljoen dollar gedoteerde Dubai Golden Shaheen (G1) op 30 maart aanstaande.

Tevreden

De Vries “Ik heb dit paard dit jaar een aantal keer gereden en met hem op 19 januari j.l. gewonnen. Het paard herstelde goed na diens vorige race op 21 februari en wij hebben goed met hem gewerkt. Wij hebben van de vorige race geleerd en hem deze keer aan het begin niet zo snel laten gaan. Vandaag liet hij zien dat het goed gaat en misschien werd hij een beetje moe richting finish maar wij zij heel tevreden met dit resultaat.” Fawzi Nass: “De combinatie maakte indruk op mij. Ik had er alle vertrouwen in toen hij door Adrie goed gepositioneerd werd en de manier waarop hij de race met hem reed paste heel goed bij het paard.”

Super Saturday

Op Super Saturday haalde De Vries met een tweede en twee derde plaatsen maar liefst 140.000 dollar binnen voor trainer Fawzi Nass op Nine Below Zero, op Mazzini in de Nad al Sheba Turf Sprint (de voorbereidingsrace voor de 2 miljoen dollar gedoteerde Al Quoz Sprint en op Musawaat in de Burj Nahaar (de voorbereidingsrace voor de met 1,5 miljoen dollar gedoteerde Godolphin Mile.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.