Ga naar hoofdinhoud

Adrie de Vries sluit het renseizoen te Dubai klinkend af

Adrie de Vries met Thegreatcollection - foto: Dubai Racing Club/Erika Rasmussen

De Nederlands topjockey Adrie de Vries heeft op de slotdag van het renseizoen te Dubai laten zien waarom hij tot de topjockeys ter wereld hoort. Met maar liefst twee overwinningen, een nipte tweede plaats en een derde plaats in de zeven races keert de sympathieke Limburger terug naar Europa om zijn succes voort te zetten. De Vries, die afgelopen jaar de Duitse Derby won, is voor zijn overall prestaties terecht door de Duitse media en jockeyclub tot Turfpersonality van 2019 gekroond. Hij trapt zijn Europese seizoen morgen af met zeven ritten te Düsseldorf.

De Vries is niet alleen privé en zakelijk een gentleman maar ook als jockey. Anders dan veel collega-topjockeys wringt hij een paard niet uit om het dier over de finish te jassen als hij aanvoelt dat een overwinning er niet in zit. Ondanks zijn enorm sterke winnaarsmentaliteit vindt De Vries het behoud van het paard belangrijk en kijkt tijdens de race al vooruit over de toekomst van het paard en deelt dat na de race met de eigenaren en trainers. De feedback die De Vries geeft maakt dat zij kunnen anticiperen op het verdere trainings- en koersverloop van het paard.

Topfit

Zelf heeft hij de discipline om 365 dagen per jaar topfit te blijven. Het is topsport op het hoogste niveau en dat verdient enorm respect. Inmiddels al ruim dertig jaar samen met zijn vrouw Lorna en hun kinderen Liam en Mike wordt in hun huishouden met de conditie en het gewicht van De Vries rekening gehouden en zij zijn, naast De Vries zelf, de drijvende kracht voor zijn prestaties. Het is een warm en hecht gezin en dat maakt dat De Vries zich volledig kan focussen op zijn werk, het bestuderen van de te berijden paarden en de concurrenten in de race, op de trainingen op diverse renbanen ter wereld en op de races zelf.

75.000 euro

Zijn wintertrainingen en deelname in races in onder meer Dubai doet De Vries al meer dan twintig jaar succesvol. Op de laatste meeting te Meydan veroverde hij de overwinning met de driejarige Jaarim van trainer Fawzi Nass en met de vijfjarige Thegreatcollection van trainer Doug Watson won De Vries de inaugurele Meydan Mile, gesponsord door Azizi. Vervolgens werd De Vries nipt tweede met Majestic Mambo van de Zuid Afrikaanse trainer Mike de Kock en in de slotrace behaalde hij een derde plek met Valcartier voor trainer Fawzi Nass. De Vries haalde op de slotmeeting voor de eigenaren maar liefst 75.000 euro binnen.

Bron: Horses.nl

Eén reactie op “Adrie de Vries sluit het renseizoen te Dubai klinkend af

  • Lange Ton

    Een top jockey en een gentlemen en altyd voor iemand een luisterend oor en zeker geen man met een R ook zijn vrouw lorna die ik dagelijks zie op duindigt altyd ff vriendelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook