Ga naar hoofdinhoud

Almond Eye de absolute eyecatcher tijdens het Dubai World Cup programma

Foto credits: Dubai Racing Club

Zij is net vier jaar oud geworden, heet Almond Eye (Lord Kanaloa x Fusiachi Pandora), zij werd uitgeroepen door de Japan Racing Authority (JRA) tot Paard van het Jaar 2018 en is de absolute topsensatie van dit Dubai World Cup evenement. Rensportliefhebbers kijken reikhalzend uit naar race nummer 7, de met 6 miljoen dollar, door DP World, gesponsorde Dubai Turf over 1800 meter op de grasbaan.

Een horde Japanse journalisten en fotografen stroomde de afgelopen dagen in om haar prestaties op welke manier dan ook vast te leggen. Ze is razend populair en haar debuut in Dubai zal opgeluisterd worden door een horde Japanse fans met vlaggen, stickers, hoeden van Almond Eye.

De potentiele ‘Winx’ van Japan

Almond Eye vestigde de aandacht op zich toen haar ongelofelijke snelheid liet zien in de Oka Sho (de Japanse 1000 guineas) en vanaf toen gold zij als het meest opwindende merrieveulen ter wereld. Haar Triple Crown overwinning kwam dan ook zoals verwacht en het vestigen van het wereldrecord over 2400m in de Japan Cup (G1) vorig jaar maakte haar verder wereldberoemd.

Een have galopsprong meer

Als men Almond Eye in actie ziet dan is het alsof de merrie bij iedere galopsprong zichzelf in de hoogte- en vooruit duwt. Zij heeft een enorme kracht en maakt haar ‘stride’ daardoor een halve keer groter dan die van de overige paarden. Deze kracht maakt dat zij meters koersbaan in een topsnelheid kan verslinden. Onder haar vaste jockey Christophe Lemaire zal zij het te kloppen paard in de Dubai Turf zijn. Trainer Sakae Kunieda: “Almond Eye heeft de reis van Japan naar Dubai goed doorstaan en slechts een klein beetje aan gewicht verloren. Zij settelde snel, eet goed en weet wat haar te wachten staat. Sinds de Japan Cup heeft zij zich verbeterd en zij verkeert in topconditie. De merrie gedraagt zich professioneel en ik heb haar bewust voor deze race ingeschreven omdat er slechts een bocht in dit parkoers zit. Zij heeft gekoerst over 1600 en 2400 meter dus de afstand van 1800 meter zal geen groot probleem zijn. Na de koers hier in Dubai gaan wij met haar eigenaren (Silk Racing Club) haar internationale programma bekijken en mijn doel is deelname aan de Prix de L’Arc de Triomphe in oktober dit jaar.”

Nog twee Japanse toppaarden

Naast Almond Eye nemen nog twee Japanse toppaarden aan deze race deel: Vivlos, die deze race in 2017 won, in 2018 tweede werd en afgelopen december tweede werd in de Hong Kong Mile en Deirde die vorig jaar derde in deze race werd en als tweede finishte in de Hong Kong Cup afgelopen december.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook