Ga naar hoofdinhoud

Ask Victor More wint de Kikuka Sho (de Japanse St. Leger) in recordtijd

Foto: Japan Racing Association

De driejarige Ask Victor More (Deep Impact x Kartica) won vanmorgen de 83ste Group I ren de Kikuka Sho (de Japanse St Leger) op de renbaan van Hanshin over 3000 meter. Meestal wordt deze ren op de renbaan van Kyoto gehouden en nu op de renbaan van Hanshin die iets makkelijker is voor de paarden. Er vertrokken 18 paarden van start.

Ask Victor More werd derde in de Japanse Derby en won deze met $ 2,8 gedoteerde Japanse St. Leger in een recordtijd van 3:02.4. Het paard vertrok als een speer van start en bleef in een mooie balans in tweede positie koersen. In de laatste 800 meter nam het paard onder jockey Hironobu Tanabe de leiding over en gaf die niet meer af.

Tanabe “hoewel wij in de toekomst nog zwaardere concurrentie dan vandaag zullen tegenkomen heb ik het gevoel dat hij met elke ren sterker wordt en hoop ik op nog meer mooie resultaten” Trainer Yasuhito Tamura “Ask Victor More liep vier weken geleden zijn gebruikelijke goede ren ook al lukte het hem niet om toen te winnen. Vanaf die ren tot en met nu verliep de training soepel”

Ask Victor More won voor Boldog Hos en Justin Palace.

Bron: persbericht/ Horses.nl

Eén reactie op “Ask Victor More wint de Kikuka Sho (de Japanse St. Leger) in recordtijd

  • Jan Jonas

    Beging Negentig jaren van de vorige eeuw. Heb ik een paard klaar gemaakt voor de sint leger (2800 meter). Op papier kon hij niet deze cours winnen omdat hij (een hengst) te veel kilo’s te dragen had. Door en speciaal dieet was hij 15 kilo eigen gewicht afgevallen. Mijn berekening was (officieel) 1 kilo gram op de rug van het paard is de lengte van het paard. Zo is ieder renpaard gehandicapt.
    Dit paard won deze cours met 14 lengten, vervolgens moest hij direct de doping box in. Natuurlijk werd er niets gevonden. Wel had ik met deze actie de handicap Generaal gekraakt. Dit was van mij een éénmalige actie. Wel werd aangetoond dat het gewicht de prestatie kan beïnvloed.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook