Ga naar hoofdinhoud

Blue Point levert Godolphin een schitterende overwinning in de Al Quoz Sprint op

Blue Point Foto credits: Dubai Racing Club/Erika Rasmussen

De met 2 miljoen dollar door Azizi Developments gesponsorde Group I race de Al Quoz Sprint op gras over 1200 kende dertien internationale deelnemers. Daaronder ook Godolphin’s Blue Point (Shamardal x Scarlet Rose), die vorig jaar om veterinaire redenen vlak voor de start werd teruggetrokken. Dit jaar liep hij wel en won de race.

Toen Blue Point  vorig jaar op het laatste moment niet mee kon doen  won Jungle Cat, het andere paard van team Godolphin/Appleby. Blue Point, de winnaar van de King’s Stand Stakes (G1) vorig jaar te Royal Ascot had de afgelopen weken te Meydan twee keer makkelijk gewonnen over 1000 en 1200 meter.

Amerikanen net niet

Zoals de afgelopen jaren zo vaak het geval was, waren het de Amerikaanse sprinters die zo dichtbij een eerste plek kwamen maar het nooit hebben gered. Het leek er op dat het door Peter Miller getrainde duo Belvoir Bay en Stormy Liberal voor het eerst voor de Verenigde Staten de overwinning binnen zouden halen maar zij werden 300 meter voor de finish ingehaald door Blue Point, een van de beste sprinters ter wereld. Blue Point won met 1¼ lengte voor Belvoir Bay waar ¾ lengte daarachter Stormy Liberal als derde finishte.

Negen overwinningen

Blue Point heeft nu negen overwinningen uit achttien starts gerealiseerd. Appleby: “Je hebt een combinatie van William (de jockey) en het paard die samen opgroeien en William kent Blue Point van buiten. Ik ben altijd al dol op het paard geweest en als hij fit en goed blijft gaan wij hem inschrijven te Royal Ascot voor de King’s Stand Stakes, dat heb ik al met HH Sheikh Mohammed besproken.” William Buick: “Het was een mooie recht toe recht aan race en het paard verdiende het. Het is geweldig dat hij als vijfjarige iedereen laat zien hoe goed hij is. Ik herinner mij dat ik hem als tweejarige reed en nooit eerder een sneller paard had bereden voordat hij zijn koersdebuut maakte. Hij heeft zich nu ontwikkeld tot een topsprinter. ”

Succesvolle combinatie

De combinatie Godolphin/Charly Appleby/William Buick is een uitermate succesvolle. Van de negen Dubai World Cup races wonnen zij er maar liefst drie. De vierde overwinning van Godolphin, de beste renstal ter wereld, was de apotheose met hun overwinning in de Dubai Word Cup met Thunder Snow van de combinatie Saeed bin Suroor/Christophe Soumillion.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook