Ga naar hoofdinhoud

California Spangle passeert Golden Sixty en wint de Longines Hong Kong Mile 2022

Foto: the Hong Kong Jockey Club

Deze ren over 1600 meter werd in 1991 ter gelegenheid van de Aziatische renconferentie in Hong Kong ingehuldigd en kreeg in 2000 de Group I status. Vele beroemdheden zoals Beauty Generation, Maurice, Able Friend, Good Ba Ba en Ambitieus Dragon hebben de Longines Hong Kong Mile als een van 's werelds elite mijl ren in de afgelopen drie decennia gewonnen.

De ren met een prijzengeld van een kleine € 3,68 miljoen heeft statistieken die voor zich spreken want startboxen 1 tot 6 hebben in de laatste 19 edities van deze ren slechts drie winnaars voortgebracht terwijl startbox 7 en verder sinds 1999 de meeste winnaars voortbracht. Vandaag werden die statistieken, net als vorig jaar, doorbroken want Hong Kongs toekomstige ster California Spangle en topfavoriet Golden Sixty vertrokken uit startboxen 2 en 1 en dicteerden de uitslag.

Perfecte tacktiek

Voor de ren zeiden jockey Zac Purton en trainer Tony Cruz al dat het hun belangrijkste missie zou worden om topfavoriet Golden Sixty te verslaan. Met een perfect uitgekiende tacktiek lukte het deze keer. Na de start nam de vierjarige ruin California Spangle ( Starspangledbanner x Pearlitos Passion) de leiding en dwong daarmee het tempo af en maakte dat Golden Sixty hun voortdurend in de gaten diende te houden.

Met nog een paar honderd meter te gaan kwam trainingsgenoot Beauty Joy naast hem en zij aan zij koersten de stalgenoten richting finish alsof zij een snelle trainingsrit aan het voltooien waren. Golden Sixty kwam heel sterk opzetten maar kon California Spangle niet verslaan en werd met een halslengte tweede. Derde werd het Australische paard Law of Indices en vierde werd Beauty Joy.

Jockey Zac Purton zei “California Spangle heeft zich goed ontwikkeld en ontspant zich beter en zoals gepland gingen wij aan kop. Aan het einde leek het alsof hij op de andere paarden wachtte maar hij heeft laten zien dat hij zich steeds heeft verbeterd en nu hebben we Golden Sixty verslagen.

Bron: persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.