Ga naar hoofdinhoud

Nordic Warrior wint eerste exhibitie-race Conghua

Nordic Warrior wint in Conghua. Foto: HKJC
Op zo'n 200 km van Hong Kong heeft de Hong Kong Jockeyclub een nieuwe renbaan geopend waarbij volgens de organisatie zelf alles in het teken staat van het welzijn van het paard. In de hypermoderne accommodatie zijn kosten nog moeite gespaard om de dieren van het allerbeste te voorzien. Waaronder vier racebanen, een paardenzwembad, bubbelbaden, ronde boxen en een veterinair ziekenhuis.

In Conghua, Guangdong, in Zuid-China heeft de Hong Kong Jockeyclub (HKJC) een nieuwe renbaan geopend waar men U tegen zegt. Naast vier volwaardige racebanen en een trainingsbaan van 1100 meter die bergop loopt, heeft Conghua hypermoderne faciliteiten waaronder een paardenzwembad, revalidatie-units met aqua loopbanden waar de paarden in zout water of in bruisende bubblebaden lopen, ronde boxen met zand waarin de paarden zonder zich te verwonden kunnen rollen, een veterinair ziekenhuis van wereldklasse met MRI scanapparatuur en twee operatietafels, een hypermoderne smidse, 20 speelweiden en 660 royale boxen waarvan een deel uit twee verdiepingen bestaat.

Enorme investeringen

Wat voor ons qua weidegang vrij normaal is, is dat in Hong Kong niet het geval: land is daar immers schaars. De HKJC ging daarom naarstig op zoek naar een terrein om de paarden weer paard te kunnen laten zijn en vond 150 hectare in Zuid China daartoe geschikt. Met een investering van HK $ 3,7 miljard heeft de HKJC haar doel bereikt: schone lucht en rust wordt aan de paarden geboden om te herstellen, te
trainen en in zogenoemde exhibitie rennen (rennen zonder weddenschappen) te lopen ter voorbereiding op deelname aan races te Hong Kong.

Man met een visie

Winfried Engelbrecht-Bresges, CEO van de HKJC, is een man met een visie: “Conghua Racecourse is de grootste strategische investering sinds de racebaan te Sha Tin (Hong Kong) 40 jaar geleden werd geopend. Op dat moment bestond alleen de renbaan te Happy Valley. De beslissing destijds om uit te breiden naar Sha Tin was vergelijkbaar met onze beslissing om naar Conghua te gaan want Conghua is noodzakelijk voor de groei op lange termijn voor de races te Hong Kong. De nieuwe setting creëert een perfecte omgeving voor gewonde en nerveuze paarden om uit te rusten en een pauze te nemen. Zij kunnen bijvoorbeeld revalideren in de spa en dat helpt hen weer te integreren voordat ze teruggaan voor deelname aan de races in Hong Kong.”

“De HKJC zal ongeveer HK $ 1,5 miljard investeren in renovatie van de 1200 stallen te Sha Tin en om de faciliteiten op hetzelfde niveau te brengen als te Conghua. Met een paardenbestand van slechts 0,7 % ten opzichte van de rest van alle renpaarden ter wereld behoort Hong Kong tot de absolute wereldtop. Conghua zal er aan bijdragen om op dit allerhoogste niveau te blijven. Dat Hong Kong toonaangevend is bewijst ook onze overeenkomst met Royal Ascot. Alle weddenschappen voor Royal Ascot gaan plaatsvinden door tussenkomst van de Hong Kong pool en wij praten dan over miljarden dollars aan weddenschappen waarvan een deel terug zal vloeien
naar de rensport te Ascot.”

Werkgelegenheid

Inmiddels zijn 400 lokale werknemers opgeleid en getraind om als (stal)personeel op het complex te werken. Leerlingjockeys worden zes maanden in de binnen- en buitenbakken opgeleid om een volbloed te berijden. Vervolgens dienen zij enkele maanden op mechanische paarden te rijden en zes maanden buitenlandse stage te volgen voordat zij mogen deelnemen aan de races te Hong Kong. Voor het personeel is er een kliniek op het complex gebouwd en er zijntwee operatiekamers voorzien van MRI-scan apparatuur waarin twee chirurgen en verplegend personeel 24 uur per dag beschikbaar zijn.

Conghua Racecourse; foto Yolande Tilmans

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.