Ga naar hoofdinhoud

Cross Counter wint Dubai Gold Cup 2019

Cross Counter Foto credits: Dubai Racing Club/Mathea Kelley

Cross Counter won afgelopen weekend de met 1,5 miljoen dollar Al Tayer Motors gesponsorde Dubai Gold Cup 2019. Cross Counter kwam voor het eerst weer uit op de baan nadat hij afgelopen november ook al de Melbourne Cup won. 

De race over 3200 meter op gras kende tien deelnemers waaronder drie die deze afstand eerder hadden gelopen. Onder die drie bevond zich Cross Counter (Teofillo x Waitress), de Melbourne Cup winnaar van 2018, in eigendom van Godolphin en getraind door Charlie Appleby. Godolphin heeft twintig jaar geprobeerd om de Melbourne Cup te winnen en vorig jaar lukt dat met Cross Counter.

‘Een moedig paard’

Het verbaasde daarom niemand dat Godolphin de vierjarige voor de Gold Cup te Dubai had ingeschreven. Appleby: “Het is zijn eerste start sinds de Melbourne Cup afgelopen november en hij trotseerde een langdurige afwachtende houding in de derde positie van het veld. Het is een moedig paard dat op 250 meter voor de finish de koppositie van zijn trainingsmaatje Ispolini pakte en met 1 ¼ lengte won in 3.19.00 de derde beste tijd in de elfjarige geschiedenis van de race. Wij zijn nog aan het overleggen of wij Cross Counter mee naar Engeland nemen voor deelname aan de Gold Cup te Royal Ascot” Isolpini, ook van Goldolphin werd tweede voor de Franse deelnemer Call the Wind.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook