Ga naar hoofdinhoud

Drievoudig Ascot Gold Cup-winnaar Stradivarius (8) met vervroegd pensioen

Stradivarius met Frankie Dettori Foto: Yolande Tilmans

De volbloed-hengst Stradivarius xx (Sea The Stars xx x Bering xx) is met vervroegd pensioen gegaan. Het herstel van een blessure die de achtjarige hengst opliep duurde langer dan verwacht. De populaire vos van eigenaar Bjorn Nielsen wordt nu volop ingezet als dekhengst. Stradivarius heeft zeven Group I-overwinningen op zijn naam staan. In totaal won hij twintig van zijn 35 rennen en sleepte bijna 3,5 miljoen Britse pond aan prijzengeld in de wacht.

Afgelopen maand was Stradivarius wegens een hoefkneuzing de grote afwezige op de Lonsdale Cup in York. “Hij heeft weer wat gedraafd en gegaloppeerd, maar het herstel van de kneuzing heeft langer geduurd dan we hadden verwacht”, vertelt Nielsen aan The Racing Post. “We vonden het niet eerlijk tegenover hem om hem, na deze verplichte pauze, komend seizoen op negenjarige leeftijd een comeback te laten maken.”

“Het is van begin tot eind een sprookje geweest. Tot deze tegenvaller heeft hij nog nooit medicijnen gehad en hij heeft nooit een wedstrijd gemist door een blessure”, besluit Nielsen tot slot.

Bron: The Racing Post

Eén reactie op “Drievoudig Ascot Gold Cup-winnaar Stradivarius (8) met vervroegd pensioen

  • Jan Jonas

    Beter laat dan te laat. Vroeger (vorige eeuw) konden renpaarden tot hun 6 jaar coursen, dravers 13 jaar. De ervaring is dat. Als je vroeg begint dat het eerder op is. Daarom stoppen wij eerder met koersen om de paarden die het halen te sparen. Doordat er minder koersen zijn, door minder paarden, moeten de paarden langer lopen. Of dat wenselijk is laat ik in het midden. Maar zeker is dat als een paard langer koerst, de blessuur gevoeligheid toeneemt. Maar dat geld ook bij sportmensen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook