Ga naar hoofdinhoud

Gemoederen lopen hoog op, 34e paard dood op renbaan Santa Anita

Op zaterdag 19 oktober is het 34e paard overleden aan verwondingen die hij heeft opgelopen op de beruchte renbaan Santa Anita in Californië. De driejarige Satchel Paige liep een open botbreuk aan zijn voorbeen op en werd met spoed onderzocht door veterinair Dr. Dana Stead. Zij nam de beslissing de ruin uit zijn lijden te verlossen.

Satchel Paige zal een necropsie ondergaan op de Universiteit van Californië. Aan de hand van de uitkomst daarvan zal worden onderzocht of er iets had kunnen gebeuren om het ongeval te voorkomen. Twaalf dagen eerder overleed de vijfjarige ruin Ky. Colonel aan een hartaanval in een training op de renbaan.

Vermoedens PETA

Met alweer een nieuw sterfgeval blijven de gemoederen oplopen. Dierenwelzijnsorganisatie PETA liet in een verklaring weten vermoedens te hebben dat paarden medicijnen krijgen om te maskeren dat ze niet fit genoeg zijn. “Paarden lopen niet zomaar botbreuken op en jonge paarden gaan niet zomaar dood aan hartaanvallen.”

Lees ook:
Alweer paard overleden op renbaan Californië, rumoer neemt toe
Paard nummer 32 geëuthanaseerd op Amerikaanse renbaan
Wéér een paard geëuthanaseerd op de Santa Anita renbaan
Opnieuw dode paarden op renbaan van Santa Anita

Bron: Paulick Report/RTL

2 reacties op “Gemoederen lopen hoog op, 34e paard dood op renbaan Santa Anita

  • Sanne

    Wederom zinloos sterfgeval, geld heeft hier wederom de macht en gaat over lijken, paarden lijken. Er gaat veel te veel geld in de weddenschappen zitten om deze onzin te stoppen. Alles wordt uit de kast getrokken om met zo min mogelijke inzet zoveel mogelijk geld te innen, ten kosten van deze mooie,hardwerkende dieren. Ik schaam me bijna om een mens te zijn… gelukkig zijn niet alle mensen zo, maar helaas is ieder mens die ten kosten van dieren zichzelf beter wil maken een beest, dat is mijn mening.

  • Babs

    Met een klein bloedwondje wordt men (terecht) nationaal en international gedisqualificeert. De FEI doet zich groots over het succes van deze regeltjes. Maar bij groot, en steeds terugkerend schandalig paardenleed en
    ongelooflijk grof misbruik, bijv.bij endurence wedstrijden of zoals nu op deze renbaan overweegt toch altijd nog grote stilte. Hier is veel meer aktive veroordeling gevraagd en
    ook hard nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook