Ga naar hoofdinhoud

Gokkers opzoek naar weggegooide ticket nu underdog wint

Kentucky Derby Foto: still Youtube

Voor het eerst in de geschiedenis van de 145 jaar oude prestigieuze Kentucky Derby is een winnaar direct gediskwalificeerd. Door deze diskwalificatie won het paard met de één-na-laagste winkans, Country House. Met als resultaat dat de mensen die op dit paarden hadden gewed naarstig op zoek zijn naar hun weggegooide ticket. 

De diskwalificatie kwam doordat de winnaar Maxim Security door een verkeerde inhaalmanoeuvre twee paarden hinderde. De jockey van Maxim Security, Luis Saez, overweegt in hoger beroep te gaan tegen de beslissing dat ruim 22 minuten op zich liet wachten terwijl de race slecht twee minuten duurt. Saez is van mening dat zijn paard door het lawaai van het publiek iets afweek, maar dat hij niemand in gevaar heeft gebracht.

Winkans

Doordat Country House in de buitenste baan zat had hij het minst last van de actie van Maxim Security en ging daardoor als snelste over de finishlijn. De laatste keer dat een paard met zo’n lage winkans won was in 1913.

Ondanks deze lage winkans was er toch op Country House gewend. Doordat het eerst leek dat de zege was voor Maxim Security hadden de gokkers hun ticket op de grond gesmeten. Zij zijn nu druk op zoek om hun ticket weer te vinden.

Bron: Horses.nl/NOS 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook