Ga naar hoofdinhoud

‘Mighty Mare’ Winx wint 32e race op rij

Winx vangt een zonnestraal voor de race. Foto: Yolande Tilmans

Ze is zeven jaar oud, heeft elk Australisch race-record gebroken en is sinds mei 2015 in maar liefst 32 achtereenvolgende races ongeslagen gebleven. Het levert publiekslieveling Winx de bijnamen 'the Queen of Turf' en 'the Mighty Mare' op. Haar 32e overwinning kwam in de George Ryder Stakes in Rosehill.

Met 23 Group I-races op haar naam begon Winx (Street Cry x Vegas Showgirl) als favoriet aan de George Ryder Stakes over 1500 m. Opnieuw vestigde ze een record. Onder haar vaste jockey Hugh Bowman bleef Winx de eerste achthonderd meter in de achterhoede van het veld koersen. Met nog zeshonderd meter te gaan suisde de combinatie vier wijd langs de rest van het deelnemersveld om hen 300 meter voor de finish te laten zien hoe het moet.

Genietend van de brullende menigte, want dat doet het paard volgens Bowman, zette Winx haar turbo aan en met drie lengten won zij voor de als tweede aankomende Brutal en de als derde geplaatste Dreamforce. Alle eigenaren, die dus nu voor de 32ste keer achter Winx finishten, zeggen niet teleurgesteld te zijn. Het is een eer om door zo’n geweldig paard verslagen te worden.

Kwartet

Met haar overwinning in deze race maakte Winx haar kwartet van vier opeenvolgende jaren winnen van dezelfde Group I race waar. De Cox Plate en de Chipping Norton Stakes werden vandaag aangevuld met de George Ryder Stakes. Met deze overwinning heeft Winx haar opgetelde prijzengeld verhoogd naar meer dan 24 miljoen dollar.

Afscheidstournee

Het is dit jaar het afscheidstournee van de zevenjarige supermerrie. Vandaag vond de voorlaatste race te Rosehill in de George Ryder Stakes plaats. Winx zal naar verwachting voor de laatste keer racen te Randwick op 13 april aanstaande, waar ze opnieuw de favoriet zal zijn in de Queen Elizabeth Stakes.

 

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook