Ga naar hoofdinhoud

Nieuw Wereldsnelheidsrecord Horseboarding op Duindigtse ‘Dag van het Paard’

Het Horseboarding Showteam uit Noordwijk heeft afgelopen zondag op de Wassenaarse Draf- en Renbaan Duindigt een nieuw wereldrecord gevestigd. Het te breken record stond op 45 km per uur, het doel van het team was 50 km per uur, maar na afloop kon er in het Guiness Book of Records 53 km per uur genoteerd worden als nieuw record.

De recordpoging van het Horseboarding Showteam was een hoogtepunt van de ‘Dag van het Paard’, die voor het eerst sinds vier jaar weer werd georganiseerd op Duindigt.

Jaarlijks

In de jaren ‘80 en ’90 was de Dag van het Paard op Duindigt een jaarlijks evenement, maar toen de belangstelling voor de draf- en rensport rond de eeuwwisseling minder werd liep de belangstelling terug. De Dag van het Paard werd nog maar af en toe georganiseerd en in een kleinere versie.

Met het showprogramma van afgelopen zondag, waar naast het horseboarden ondermeer ook demokoersen waren voor dravers en renpaarden en kinderjockeys met hun pony’s mochten laten zien hoe snel ze waren, hoopt de organisatie de Dag van het Paard weer nieuw leven te hebben ingeblazen.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Eén reactie op “Nieuw Wereldsnelheidsrecord Horseboarding op Duindigtse ‘Dag van het Paard’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook