Ga naar hoofdinhoud

Pikeur Robin Bakker doet mee aan officieus WK voor sprinters

Vandaag wordt een speciale dag voor de Nederlandse toppikeur Robin Bakker. De eerste man van de succesvolle dravertrainer Paul Hagoort uit Oldetrijne treedt met zijn superpaard ‘Mister F Daag’ aan in Stockholm. In de Zweedse drafpiste van Solvalla neemt Bakker het met zijn paard op tegen de allersnelste paarden ter wereld, op zoek naar eeuwige roem.

De ‘Elitloppet’ is een van de grootste sportevents ter wereld. Na Frankrijk is Zweden een van de Europese toplanden op het gebied van paardensport. De Elitloppet is het hoogtepunt van het jaar. Het officieuze wereldkampioenschap sprint met een prijzenpot van ruim een half miljoen euro is het slotstuk van het tweedaags event dat over de hele wereld wordt uitgezonden.

In goede vorm

Robin Bakker, een van de meest kundige pikeurs van Nederland moet zich met zijn pas 7-jarige Mister F Daag staande zien te houden tussen de besten ter wereld. In de voorbereiding deed Bakker al van zich spreken door afgelopen week de prestigieuze Copenhagen Cup te winnen en daarmee grote favorieten en wereldtoppers het nakijken te geven.

Bron: trotr-media.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook