Ga naar hoofdinhoud

Pikeur Robin Bakker over nieuwe zweepregels: ‘Deze idioterie maakt de sport kapot’

Pikeur Robin Bakker haalt in een interview op stellingwerf.nl hard uit naar het bestuur van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport (SNDR). Hij meent dat de nieuwe regels omtrent zweepgebruik (zweep gebruiken om paard aan te sporen verboden) de drafsport kapot maken.

In een interview op stellingwerf.nl had Bakker geen goed woord over voor de onlangs ingevoerde regels omtrent het aansporen van de dravers tijdens de races. Het zweepgebruik is zo goed als verboden en mag alleen nog in noodsituaties. Ook het aansporen met de lijnen mag niet meer. “Het is door die idiote regels voor een pikeur onmogelijk om zijn kansen te verdedigen. Ze zijn stapelgek. Er is geen land in de wereld, waar zulke idiote regels gelden.”

Trainers haken af en wedders houden het voor gezien

Bakker hoopt dat de SNDR snel tot inzicht komt en de maatregelen terugdraait. “Deze idioterie maakt de sport kapot. Trainers haken af en ook de Franse wedders houden het zo voor gezien. Ze zien dat de pikeurs hun kansen niet kunnen verdedigen. Dit is een ramp voor de wedomzet uit Frankrijk, daar drijft onze sport op. Als deze regels blijven, zie ik de toekomst donker in.”

Zweeds systeem

De internationale pikeur pleit voor de invoering van het Zweedse systeem. “Daar zijn ze streng, maar mag je drie tikjes geven en gaat het goed. Waarom kan dat hier niet? Ze zijn blijkbaar doodsbang voor de dierenactivisten.”

Fokker Hennie Kloosterman maakt zich ook zorgen. “Als dit zo blijft, laat ik geen merries meer dekken.”

Lees hier verder

Bron: Stellingwerf.nl

5 reacties op “Pikeur Robin Bakker over nieuwe zweepregels: ‘Deze idioterie maakt de sport kapot’

 • Bianca Andela

  Dieren welzijn, daar gaat het om.

  Niet om wedomzet.

  Slechte pikeur.

 • I.B.

  Een tikje om een dier aan te sporen tot daar aan toe. Alleen in de draf sport komen paarden met striemen op het lijf uit de race.
  Dierenwelzijn is 1
  Helaas in de sport staat geld op 1

 • Kees de Bock

  Hallo Bianca en I.B., prima dat jullie je mening in deze delen in het openbaar, maar de ongenuanceerdheid druipt er van af. En dan doen jullie enkel schade aan een tak van de paardensport die al een eeuw bestaat en die keihard bezig is om zich aan te passen aan de waarden en normen van deze tijd. Kom eens naar een koersdag (in Wolvega bijvoorbeeld of elders) en ga eens in gesprek met een pikeur en/of een trainer. Als jullie geluk hebben dan treffen jullie Robin Bakker en die kan jullie beiden exact vertellen hoe het gesteld is met de behandeling en welzijn van de dravers. Jullie beeld is niet correct en jullie reactie doet me/ons pijn. Als jullie komen dan mag je ook naar mij vragen en dan geef ik je een rondleiding op het stallenterrein. Uit liefde voor de sport en voor een faire beoordeling van de situatie door jullie als echte paardendames?

 • Jos

  Dieren zijn er niet om te sporten.
  Je moet een dier houden voor het dier.
  Niet voor jezelf.
  Zeker niet om uit te buiten voor sport en/of voeding.

 • Kees de Bock

  Hallo Jos,
  Tamelijk rechtlijnig standpunt.
  Mag van mij hoor, maar het sluit een hoop uit?
  Dan moeten mensen ook maar geen kinderen meer krijgen?
  Je dient volgens u immers enkel een kind te krijgen voor het kind?
  En bij hoeveel ouders denkt u dat enkel dit de overweging is geweest?
  En tevens kunnen dan ook al de huisdieren volgens u geëlimineerd worden?
  Respect tussen mens en dier is volgens mij de leidraad waar we verder mee kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.