Ga naar hoofdinhoud

Profvoetballer Jay Tabb ruilt voetbalschoenen om voor rensport

De Britse profvoetballer Jay Tabb heeft vorig jaar een drastische carrièreswitch ondergaan. Na het overlijden van zijn moeder gooide Tabb het roer om en ging in maart vorig jaar naar een twaalfweekse cursus op het National Horseracing College in Doncaster. Hoewel hij zelf nog nooit in het zadel had gezeten, had Tabb tijdens zijn voetbalcarrière wel enkele renpaarden in mede-eigendom.

Na het voltooien van de cursus in Doncaster solliciteerde Tabb als ruiter bij trainer Philip Hobbs. “Philip was mijn eerste keus en gelukkig kon ik daar aan de slag”, vertelt de ruiter aan Horse & Hound. “Ik heb wel een paar momentjes op de renbaan gehad hoor, zoals toen mijn harnachement er af gleed en ik er vanaf viel. Als je er vanaf valt, moet je de volgende ochtend taart meenemen, dus ik houd de lokale bakker hier goed aan het werk”, voegt hij er lachend aan toe.

Ervoor gaan

In de tweede week van maart bracht Tabb de volbloed Oakley aan start op het Cheltenham Festival in de Randox Health County Handicap Hurdle. “Ik heb het Festival vaker op televisie gezien en het was geweldig om daar nu zelf een paard te rijden!” De 32-jarige ruiter is nog altijd blij met de carrièreswitch. “Als je van paarden houd en een switch overweegt, raad in de rensport zeker aan, ga ervoor!”

Bron: Horse & Hound

Eén reactie op “Profvoetballer Jay Tabb ruilt voetbalschoenen om voor rensport

  • jan jonas

    Een geweldige carrièreswitch heeft deze ex-voetballer gemaakt. Renpaarden en vooral in Engeland, dat heeft wel iets te maken met grandeur. De Engelse cultuur waar paarden altijd tot nu toe centraal staan heeft bij ons ook veel veranderd. Nederland had opdat gebied geen cultuur en we moesten het hebben van grote paarden landen om ons heen zoals Duitsland, Frankrijk en Engeland. De tuigen van toen was Duits, Frans of Engels. Tot nu toe zitten wij rechts op de bok van de wagen (is Engels) want het verkeer in Engeland is links. Renpaarden hebben altijd bij mij iets speciaals. De enorme fysieke gesteldheid (uithoudingsvermogen) van een renpaard is ongekend. Dit paard hebben wij in de fokkerij veel in gezet met als resultaat, goede dressuur en springpaarden met veel karakter. De renpaarden die ik in het verleden begeleide kwamen direct na de koers, droog van de renbaan en waren in no-time hersteld. In Engeland fokt men paarden voor de sprint, middel en stayers afstanden wat wij in Nederland nooit gekend hebben. Ieder respecterende Arabier heeft in Engeland een eigen Renstal m.a.w. er is veel geld in deze paardensport gepompt. De gigantische industrie (alleen in Australië is die groter, gevolgd door Japan en Hongkong) zorgt er voor dat deze ex-voetballer een graantje wil mee pikken. Hij heeft gelijk want deze tak van paardensport is lucratief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.