Ga naar hoofdinhoud

Rick Ebbinge eerste Nederlandse Wereldkampioen drafsport

Update
Rick Ebbinge is Wereldkampioen draverij.

Een primeur voor Nederland: Rick Ebbinge werd op Zweedse bodem gehuldigd tot Wereldkampioen drafsport. Met een score van 199,5 punten bleef hij ruimschoots voor op de Amerikaan Yannick Gingras en de Zweedse bronswinnaar Ulf Ohlsson.

Vandaag is de Nederlandse kampioenspikeur Rick Ebbinge in Zweden op de drafbaan Gavle Wereldkampioen geworden bij de beroepspikeurs. Het betreft het officiële Wereldkampioenschap voor pikeurs in de drafsport waarbij de paarden dravend voor een sulky tegen elkaar uitkomen in een koers. In totaal bestond het wereldkampioenschap uit 24 koersen die op verschillende banen in Zweden vanaf vrijdag 24 t/m vrijdag 31 mei zijn verreden.

Aan het kampioenschap namen de beste pikeurs uit de wereld deel. Rick Ebbinge behaalde uit die koersen het hoogste aantal punten: 199,5 o.a. doordat hij 4 koersen wist te winnen. Op de tweede plaats eindigde de Amerikaanse pikeur Yannick Gingras met 193,5 punten en derde werd de Zweedse rijder Ulf Ohlsson met 191,5 punten.

De strijd om het kampioenschap bleef spannend tot de laatste koers waarin Rick Ebbinge met zijn paard als zevende eindigde en daarmee voldoende punten scoorde om zijn gedroomde wereldkampioenschap binnen te halen.

Stevige concurrentie

De 35-jarige Rick Ebbinge won in 2013 de Grote Prijs der Lange Landen met Your Love Lois. Ebbinge is reeds vijftien jaar lang professioneel actief in de draverij en won meer dan 110 wedstrijden. De zesvoudige kampioenspikeur rijdt koersen in binnen- en buitenland en werkzaam bij de kampioenstrainer van de dravers in Nederland, Jeroen Engwerda.

Op het WK nam hij het niet op tegen de eerste de beste: runner up Yannick Gingras won al meer dan 7.000 wedstrijden, waaronder de Canadian Pacing Derby en de Maple Leaf Trot. Daarnaast won hij vijf keer op rij de Hambletonian Oaks.

Het is voor het eerst dat een Nederlandse pikeur Wereldkampioen wordt van dit hoog aangeschreven en prestigieuze ‘World Driving Championschip’ van de ‘International Trotting Association’.

Vanavond zal de huldiging plaatsvinden tijdens een Galadiner met alle deelnemers in de ‘Groupe Grenouille Banquet Hall’ in Gavle in Zweden. Morgenmiddag wordt hij terug verwacht op Schiphol. Binnenkort zal hij in Nederland gehuldigd worden op een van de koersbanen waar draverijen worden verreden onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport.

Bron: Horses.nl/NDR/WDC19

2 reacties op “Rick Ebbinge eerste Nederlandse Wereldkampioen drafsport

  • Piet van Stein

    top , van harte .

  • Sandra Evers

    Ongelofelijk wat een top prestatie van een klasse pikeur die eigenlijk al jaren een vd beste rijders is Gefeliciteerd v hem en zijn stal en vriendin !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook