Ga naar hoofdinhoud

Succesvolle avond voor Godolphin’s trainer Charlie Appleby en jockey William Buick

Old Persian. Foto: Dubai Racing Club/Neville Hopwood

De 6 miljoen dollar Longines Dubai Sheema Classic (G1) op gras over 2410 meter leverde met Old Persian de derde overwinning van de avond voor Godolphin’s trainer Charlie Appleby en jockey William Buick. Na de overwinning op Super Saturday van Old Persian (Dubawi x Indian Petal) vond trainer Charlie Appleby dat het paard zich in de aanloop naar de Dubai Sheema Classic heeft verbeterd.

De vierjarige deed afgelopen zaterdag zijn laatste snelwerk op de Marmoon-trainingsbaan van Appleby en had voor de rest een rustig trainingsprogramma. Appleby: “De overgang van drie jaar naar vier jaar is een vormingsjaar voor elk paard en hij heeft ons op zijn enige start dit jaar laten zien wat wij konden verwachten en wat wij moesten doen om met hem als vierjarige op het hoogste niveau te kunnen concurreren. Het plan is om na deze race terug te gaan naar Europa, waar hij hopelijk een van onze toppaarden voor 2019 zal zijn.” Vorig jaar won Appleby deze race met Godolphin’s Hawkbill.

Rey de Oro aan leiding na start

Na de start nam de Japanse deelnemer Rey de Oro de leiding en dat maakte dat Old Persian kon profiteren van het koersen langs de reling. Toen de acht deelnemers de laatste rechte lijn bereikten, was jockey William Buick in staat om Old Persian los te laten en met 1 ½ lengte verschil te winnen van de overige Japanse deelnemers Cheval Grand en Suave Richard. De finishtijd van 2.27.17 was de tweede snelste in het afgelopen decennium over deze afstand.

Acht uit dertien

Voor Old Persian was het zijn achtste overwinning uit dertien starts en zijn eerste Group I. Vorig jaar won hij op G2-niveau zowel te Royal Ascot als te York toen hij Cross Counter, winnaar van de Dubai Gold Cup, buitenspel zette.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook