Ga naar hoofdinhoud

Super Saturday levert Godolphin weer geweldige successen

Foto: Yolande Tilmans

Super Saturday, de tweede grootste wedstrijd in het paardenrennenseizoen van de UAE, werd in 2003 geïntroduceerd. De zeven races zijn de spiegelbeelden van de races die tijdens de Dubai World Cup worden gehouden en gelden als een generale repetitie.

Met vijftien deelnemende paarden van Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum viel natuurlijk te verwachten dat enkele daarvan in de prijzen zouden vallen. Dat gebeurde met negen paarden van deze renstal. Vier overwinningen, drie tweede plaatsen, één derde en één vierde plaats leverde mooie resultaten voor Godolphin’s trainers Appleby en Saeed Bin Suroor.

Al Maktoum Challenge Round 3

In deze race op zand over 2000 meter met een prijzengeld van 600.000 dollar (de voorbereidingsrace voor de met 15 miljoen dollar gedoteerde Dubai World Cup) waren alle ogen gericht op Thunder Snow (Helmet x Eastern Joy). Thunder Snow is de Dubai World Cup winnaar van 2018. Het was echter Cappezzano (Bernardini x Cableknit) van Sultan Ali die de overwinning claimde en met maar liefst 9,5 lengte finishte voor Thunder Snow.

Zware race

Christophe Soumillon, de jockey van Thunder Snow vertelt: “Ik ben erg blij met de tweede plaats. Ik wist voor de race al dat het zwaar zou zijn als wij met een vast tempo de leiding zou nemen en dat is precies wat er gebeurde. Het paard verbetert steeds meer en als je naar vorig jaar kijkt toen hij in deze race ook tweede werd was de race van vandaag zelfs beter. Ik heb veel vertrouwen in hem” Als derde finishte Dolkong van de Koreaanse trainer Lee Tae In.

400.000 dollar Jebel Hatta

De Group I race over 1800 meter over gras is de voorbereidende koers van de met 6 miljoen dollar gesponsorde Dubai Turf.  Goldolphin claimde de eerste drie plaatsen op met Dream Castle (Frankel x Sand Vixen), Wootton en First Contact. Jockey Christophe Soumillon “Dat Dream Castle nu een ruin is heeft hem erg geholpen. Vorig jaar dachten wij dat hij een sprinter was maar gelet op zijn prestaties kan hij langere afstanden aan en heeft laten zien dat hij ook klaar is voor de Group I races. De laatste twee runs waren behoorlijk indrukwekkend. De race ging goed voor ons en toen ik hem vroeg om te gaan, versnelde hij echt.”

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook