Ga naar hoofdinhoud

Verboden middel in renpaard, trainster Augenbroe 3 jaar geschorst

De Nederlandse renpaardentrainster Kim Augenbroe uit Eygelshoven is door de Franse renautoriteit France Galop voor 36 maanden geschorst. Bij twee door haar getrainde paarden werd op 13 augustus 2020 in Deauville de verboden stof ITPP aangetroffen. Eén van deze paarden, Lightning Bolt, werd uit de uitslag van de Prix Doha Cup (Prix Manganate) geschrapt en voor 17 maanden geschorst. 

Opmerkelijk is dat Lightning Bolt tot 19 juni 2020 werd getraind door Karin van den Bos, die begin 2020 eveneens door France Galop werd geschorst wegens de aanwezigheid van het verboden middel ITPP in de arabische volbloed Akoya. 

Betrokkenheid ontkennen

Uit het vonnis blijkt dat zowel eigenaar Daan Kooman als trainster Kim Augenbroe enige betrokkenheid ontkennen. Wel suggereert Augenbroe betrokkenheid van Van den Bos, omdat Karin van den Bos op de avond van het vertrek van de paarden naar Frankrijk in de buurt van de stallen zou zijn geweest. 

Verantwoordelijkheid

Maar de tuchtrechters schuiven deze bewering terzijde door te wijzen op de verantwoordelijkheid van de trainer om te allen tijde de onder zijn of haar hoede verkerende paarden te bewaken. 

Klik hier voor de uitspraak

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook