Ga naar hoofdinhoud

Een Nederlandse naar EK endurance junioren

Tijdens het EK endurance voor junioren en young riders, dat dit weekend plaatsvindt, start alleen de achttienjarige Yara de Boer met Gitano Sumaya G voor Nederland. Jarmila Lakeman zou ook aan de start verschijnen, maar haar paard Sattarov bleek voor vertrek kreupel en is niet aan de lange reis begonnen. Het Duitse team heeft een gelijksoortige tegenslag en moet zelfs drie combinaties voortijdig terugtrekken omdat de paarden kreupel zijn.

Lakeman zelf zal wel meereizen naar Spanje om haar endurancemaatje aan te moedigen. Voor Yara de Boer is dit niet haar eerste internationale kampioenschap. In 2006 kwam ze ook aan de start tijdens het EK in Tsjechië. Dit jaar won ze zowel de 125 kilometer als de best-conditionaward tijdens de Fasnatrail in Ermelo.

Het parcours in het Spaanse Ovieda is heuvelachtig met in elke ronde hoogteverschillen van 150 tot 300 meter. Teamveterinair Ben Horsmans: „Vooral in de laatste ronde zit nog een groot verval. We zullen het zwaar krijgen met bergrijden”.

Vandaag vindt de veterinaire keuring plaats en morgen gaat de wedstrijd om 7.30 uur van start. De totale afstand van 120 kilometer wordt afgelegd in vijf rondes met tussentijdse rustpauzes en veterinaire controles. De prijsuitreiking is op zondag, voorafgegaan door de bekendmaking van de winnaar van de best-conditionaward.

Bron: KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.