Ga naar hoofdinhoud

Eerste zege Anemone/PAVO Masterclass voor Cherokkee

Lean Verhoeff, Cherokee
Lean Verhoeff met Cherokee

De eerste overwinning in de Anemone/Pavo Masterclass voor tuigpaarden ging zondag tijdens CH Mierlo naar Cherokee (v. Torino) in handen van eigenaar Lean Verhoeff. De deelnemende combinaties werden beoordeeld door VDL Groep-directeur Wim van der Leegte en Jan Schuttert, vader van de succesvolle springruiters Hendrik-Jan en Frank. “Omdat Lean zo mooi op de bok zit, een mooie stijl van rijden”, was Wim van der Leegte van deze combinatie gevleid.

Jan Schuttert vult aan: “De beste drie eruit halen was niet moeilijk, ze plaatsen wel en ik vraag me af of we dat wel goed gedaan hebben. Ze zaten heel dicht bij elkaar. In mijn ogen heeft de nummer drie, Aron HBC van de HBC stal uit Boijl, misschien wel de meeste potentie van allemaal. Een paard dat zich met een losse manier presenteert. Ja, we zagen ook dat hij af en toe onregelmatig ging, maar dat is vast af te leren.” Eervol tweede werd de met een geweldige houding bewegende PrimeVal Bentley VDL (v. Larix) van de combinatie VDl stud, Arends, Ritsema en stal Mekkes. Derk Jan Mekkes stelde hem voor.

Voor de meeste tuigpaarden was Mierlo de eerste buitenwedstrijd van het seizoen en dat was wat terug te zien in het optreden. Ze waren enthousiast en haast te gemotiveerd en moeten nog wat in het ritme komen. “Ik verwacht dat ze allemaal nog een paar klassen beter zullen lopen tijdens de volgende wedstrijd op Jumping Etten-Leur op zaterdag 1 juni”, voorspelt Derk Jan Mekkes na afloop. De plaatsen vier tot en met zes gingen naar Only the Lonely (v. Manno) met Evelien Corbeek, Wander (v. Marvel) van Stal Haarsma met Aris van Manen en Colanda (v. Manno) van Stoeterij Embregts en Van der Gun met Sabrina Melotti.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook