Ga naar hoofdinhoud

Eikelboom finisht op WK Endurance

DUBAI – Het is alleen Joan Eikelboom met Salomi Djinti gelukt om voor Nederland de eindstreep te halen op het Wereldkampioenschap Endurance in de Verenigde Arabische Emiraten. Een knappe prestatie, die resulteerde in een 37e plaats en een tijd van bijna 10 uur. De overige Nederlandse teamleden, Carmen Römer met Joker R (na 141 kilometer) en Jannet van Wijk met Kareilha Star (na 94 kilometer) werden na veterinaire controles helaas uit de strijd gehaald. Hierdoor kwam Nederland ook niet in het eindklassement van de teams. Verrassend Wereldkampioen bij de teams werd Italië, gevolgd door Australië en België greep het brons. geen Arabische landen dus, dat kwam niet eerder voor. In de individuele strijd pakten wel twee ruiters uit de Verenigde Arabische Emiraten een plak. Het goud was voor HH Sheikh Hazza bin Sultan Al Nahyan met Hachim, het brons voor HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum op Nashmi. Hiertussen nestelde zich de Franse amazone Barbara Lissarague met Georgat.JH. (overname niet toegestaan)

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook