Ga naar hoofdinhoud

Desiree Warmenhoven Nederlands Jeugdkampioen Endurance

Foto: Lonneke Ruesink

Desiree Warmenhoven heeft vandaag overtuigend het NK Endurance voor Young Riders en Junioren gewonnen. Met haar Habischa Badia reed de amazone een knappe gemiddelde snelheid van 18, 525 km/uur over de 120 kilometer lange wedstrijd.

Het NK voor de jeugd was onderdeel van de internationale rubriek voor Young Riders en Junioren (de CEIYJ2*). Desiree Warmenhoven gaf haar kampioenstitel extra glans door ook de internationale rubriek op haar naam te schrijven. Imke Lamsma werd met Kabila tweede in het NK en vierde in de internationale wedstrijd. Nanke Kramer volgde haar met Liby op de voet in de wedstrijd en in het kampioenschap.

Het NK Endurance voor de jeugd werd dit jaar voor de derde maal verreden en was onderdeel van het Dutch Endurance Festival. Dit internationale endurance evenement vond 9, 10 en 11 mei plaats rondom het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo en bood veel nationale en internationale startmogelijkheden.

Uitslag NK Endurance Jeugd 11 mei 2019 Ermelo
GOUD Desiree Warmenhoven (Rijnsburg) – Habischa Badia, 18,525 km/uur
ZILVER Imke Lamsma (Vriezenveen) – Kabila, 17,272 km/uur
BRONS Nanke Kramer (De Veenhoop) – Liby, 16.650 km/ uur

Marijke Visser ook internationaal succesvol

Vrijdag 10 mei won Marijke Visser (Wanne, Trois-Pont) de Nederlandse titel bij de senioren. Een dag later maakte ze het Nederlandse succes compleet door de CEI2* wedstrijd te winnen met de zeer getalenteerde Girilambone Radiance. Visser reed de knappe snelheid van 19,433 km/uur.

Bron: KNHS

Lees ook: Goud voor Marijke Visser

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook