Ga naar hoofdinhoud

Enduranceruiter en FEI-dierenarts geschorst 

Enduranceruiter en FEI-official Antonio Vaz Freire uit Portugal is voor 3 maanden geschorst. Daarnaast legde het FEI-tribunaal een boete op van 1.000 Zwitserse francs. De Portugees is veroordeeld wegens misbruik van zijn paard India do Inquisidor op de 140 km CEI3* in Compiègne op 25 juni 2022. Het paard werd bij Gate 5 uit de wedstrijd gehaald. 

In de FEI-verklaring staat: “De FEI kwam tot de conclusie dat de heer Antonio Vaz Freire een Minor Horse Abuse overtreding heeft begaan. Kleine overtredingen worden behandeld volgens de administratieve tuchtprocedure (ADP) overeenkomstig artikel 163.3 GR, waarbij de beschuldigde persoon ofwel de overtreding kan toegeven en de voorgestelde kleine sanctie kan aanvaarden, ofwel kan ontkennen en de zaak voor het tribunaal kan brengen. De heer Freire aanvaardde de gevolgen van deze procedure en kreeg een sanctie van drie maanden schorsing en een boete van 1.000 CHF. 

Ook geschorst als official 

Vaz Freire is een door de FEI erkende behandelend dierenarts en dus ook in zijn hoedangheid als FEI-dierenarts geschorst voor alle FEI-gerelateerde activiteiten. 

Zie hier voor meer informatie 

Bron: Horses.nl/FEI

Eén reactie op “Enduranceruiter en FEI-dierenarts geschorst 

  • Jan Jonas

    Deze dierenarts schorsen is ok. Z´n professional had beter moeten weten. De ruiter is het propleem van deze ellende.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook