Ga naar hoofdinhoud

FEI reageert op strakke neusriem bij Endurance

Strakke Neusriem Foto: Facebook Pippa Cuckson
De FEI heeft gereageerd op een foto die onlangs werd geplaatst van een endurance-paard, die meedeed aan de wedstrijd in Al Wathba met een erg strakke neusriem. Deze foto leverde veel kritiek op. In tegenstelling tot andere disciplines is er voor de endurance-sport geen eisen voor het harnachement. 

De FEI laat weten dat de official van de wedstrijd de neusriem is verwijderd na de eerste lus. Na de eerste poort is het paard gecontroleerd door de dierenarts en bleek geen verwondingen te hebben. Ook moest de ruiter zich verantwoorden en verontschuldigen bij de jury en kreeg daarop een officiële waarschuwing. De FEI doet onderzoek bij de officials om vast te stellen waarom de atleet niet werd gediskwalificeerd en op de dag een gele waarschuwingskaart kreeg.

Lange weg te gaan

‘Het FEI Sports Forum zal zich volgende maand bezighouden met de kwestie van harnachement en uitrusting. Ook zullen zij zich richten op de handhaving van de regels en het optimaliseren van de prestaties van FEI officials. We verzekeren u dat de FEI heel hard werkt om de problemen in de endurance direct aan te pakken. We weten dat we nog een lange weg te gaan hebben, maar we zullen niet stoppen voordat de problemen volledig zijn opgelost.’

Bron: Horses.nl/Grand Prix Replay

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.