Ga naar hoofdinhoud

Goud voor Marijke Visser

Marijke Visser heeft met Castlebar Gameboy de titel op het NK Endurance gewonnen. Het NK is onderdeel van het Dutch Endurance Festival dat deze dagen rond het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo verreden wordt. De senioren van TeamNl reden vandaag hun kampioenschap over 160 kilometer, de junioren gaan morgen van start op de 120 kilometer.

Visser is al jaren een van de meest succesvolle endurance amazones van Nederland. In 2014 leverde ze een unieke prestatie door zilver te winnen op het wereldkampioenschap. Vandaag kwam Visser vrijwel gelijk met Leonie Schoonderwoert over de finish. Beide combinaties reden met een gemiddelde snelheid van 17,726 km/uur. Brons ging naar Nant Baten die met Shv Silver Nahlu 15,909km/uur reed.

Internationale wedstrijd

Het NK was onderdeel van een internationale wedstrijd, de winst in die strijd ging naar de Fransman Thomas Josephine die 20,392 km/uur reed. In de internationale wedstrijd eindigden de Nederlandse amazones op respectievelijk de vijfde, zesde en achtste plaats.

Uitslag NK Endurance 2019 Ermelo

Goud: Marijke Visser – Castlebar Gameboy, 17,726 km/u
Zilver: Leonie Schoonderwoert – Meneer Prince, 17,726 km/u
Brons: Nant Baten – Shv Silver Nahlu, 19,909 km/u

De finish

Bron: KNHS

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook