Ga naar hoofdinhoud

Badminton Horse Trials begint dag later door kroning van koning Charles lll

Badminton Horse Trials begint een dag later dan gepland zodat de cross-country dag niet samenvalt met de kroning van Charles lll en de Queen Consort op zaterdag 6 mei 2023. De dressuurdagen zijn nu op vrijdag en zaterdag (5 en 6 mei), de cross-country is op zondag (7 mei) en het afsluitende springen op maandag (8 mei).

De dressuur begint vroeger op zaterdag, zodat iedereen – deelnemers, toeschouwers en officials – deze historische dag kan mee beleven; de kroningsdienst zal op de grote schermen worden vertoond.

“Sinds het nieuws bekend werd dat de kroning op de zaterdag van Badminton zou plaatsvinden, hebben we nagedacht over de beste manier om het evenement rond de viering te organiseren”, aldus Badminton-directeur Jane Tuckwell. “We hopen van harte dat de prachtige en historische gelegenheid van de Kroning er een echt gedenkwaardig Badminton van zal maken en dat iedereen zoals gewoonlijk aanwezig zal kunnen zijn.”

De dressuur van de Voltaire Design Grassroots Championships begint op woensdag 3 mei en loopt door tot en met donderdag 4 mei. Die dag vindt ook de Dubarry Burghley Young Event Horse qualifier plaats, plus de eerste veterinaire keuring voor de CCI5*-L. De stands zijn open vanaf donderdag.

Bron Badminton Horse Trials

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook