Ga naar hoofdinhoud

Politieke partij roept sponsors Military Boekelo op te stoppen met financiering

Military Boekelo-Enschede Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

"We willen u dringend verzoeken te stoppen met financieren van dierenleed." Die boodschap stuurde Partij voor de Dieren Enschede naar alle sponsoren van Military Boekelo. Tweehonderd in totaal. Bedrijven zijn verbaasd. Hoe ver mag een politieke partij gaan? Boekelo-voorzitter Robert Zandstra is niet verbaasd en nodigt de PvdD uit om te komen kijken.

“Beste sponsor”, begint de brief die dinsdagmiddag door Partij voor de Dieren Enschede aan tweehonderd sponsors van het jaarlijkse paardensportevenement is gestuurd. De boodschap is helder: “Het financieren van dierenleed lijkt ons niet iets wat uw bedrijf zou moeten blijven doen.” De politieke partij verzoekt de bedrijven en organisaties ‘vriendelijk doch dringend’ ermee te stoppen.

Voorzitter nodigt partij uit

“Dit is niet de eerste keer”, zegt Boekelo-voorzitter Robert Zandstra. “Ik ben niet verbaasd over deze actie. Het is mij bekend dat deze politieke partij een ander standpunt heeft en dat mogen ze verkondigen. Ik kan daar niks over zeggen.” Wel zou hij liever zien dat de discussie op een andere manier gevoerd wordt. “Het heeft geen zin om op deze manier te communiceren. Ik zou tegen de partij willen zeggen: kom langs, dan kun je zelf zien hoe we het doen.”

Bron: Tubantia

7 reacties op “Politieke partij roept sponsors Military Boekelo op te stoppen met financiering

 • Peet

  Slechte zaak dat een politieke partij sponsoren op deze manier benaderd en zich zo opdringt. Zouden regels voor moeten zijn om dit soort acties van politieke partijen te verbieden. Zoals de heer zandstra zegt,.,
  Er zijn betere manieren om te communiceren .

 • Frans Berings

  Partij voor de Dieren en dierenleed
  Hypocrisie ten top. Toen de paarden in de Oostvaardersplassen lagen te kreperen en stierven van de honger, was die partij in geen velden of wegen te bekennen. Dat vergeet ik nooit meer!

 • Jan Jonas

  Ik ben het met de vorige sprekers EEns

 • Karel de Lange

  Waar haalt de Partij van de Dieren de brutaliteit vandaan om hier actie op te ondernemen en voor het werkelijke paardenleed in de Oostvadersplassen, wat het grootste concentratiekamp voor dieren in de EU is, de ogen te sluiten? Stelletje hypocrieten. Niet op stemmen dus.

 • Maarten vd Veerdonk

  Gdm,

  De pvdd is naar mijn mening een hypocriete club. Dat ze de bio-industrie bekritiseren prima, daar hebben ze een punt.
  Maar ik hoor(de) Marianne en Esther nooit iets zeggen over het leed wat honden, katten, vissen in kommen, vogeltjes, marmotten, cavia’s enz enz in kooien moeten ondergaan.
  Laat ze daar iets aan doen, want dan hebben we het ook over miljoenen dieren die jaren lijden!
  Maar nee, natuurlijk zeggen ze daar niets of weinig over.
  Want die dieren bezitters stemmen op de pvdd.

  Maarten vd Veerdonk
  [email protected]

 • Herman Gallé

  Een PvdD mag zich natuurlijk manifesteren proberen een eind te maken aan het dierenleed wat de paarden’sport’ in feite is. Alle sporten waarbij mensen ‘gebruik’ maken van de capaciteiten van dieren zijn fout. De mens in zijn arrogantie heeft zichzelf het recht toegeëigend andere dieren te dwingen tot handelingen en prestaties die het dier nooit uit vrije wil zou vertonen. Prima actie van de PvdD.

 • Jolande

  Ik wacht nog steeds op een politieke partij die eens actie onderneemt voor die duizenden paarden en ponies in dit land die hun hele leven in hetzelfde kale weitje voor zich uit staan te staren. Zomers in de hete zon en het stof en s’winters in de blubber. Waar helemaal niets mee gedaan wordt en de enige afleiding van de dag is als iemand een keer een plak hooi over het hek kiepert, alleen maar zodat het baasje kan zeggen dat hij/zij paarden heeft.
  Ik was liever sportpaard!

  En over de vogels in kooitjes, goudvissen in kommen, honden die drie keer per dag een rondje over de stoep snelwandelen, etc. mag ook wel eens een discussie komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.