Ga naar hoofdinhoud

Bondscoach Bettina Hoy geeft eerste positie niet uithanden

Bettina Hoy met Seigneur MedicottFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Nederlandse Bondscoach van de eventingruiters, Bettina Hoy, zette dit weekend weer een klinkend resultaat neer op Britse bodem. Naar de overwinning in Chatsworth, was het nu de de driester van Houghton Hall die ze zonder fouten, op haar dressuurscore, winnend afsloot met Seigneur Medicott. De Duitsers wonnen ook de landenwedstrijd, voor de thuis rijdende Britten.

Met de elfjarige Westfaler Seigneur Medicott (v. Seigneur d’Alleray xx) maakte Bettina Hoy in de cross en het springen geen fouten en kon de zware driesterwedstrijd op haar dressuurscore van 35.3 afsluiten. De tweede overwinning op rij voor het paar dit voorjaar.

Hoy en Krajewski zonder fouten

Hoy bleef haar teamcollega en winnares van het teamzilver in Rio, Julia Krajewski op haar Olympiadepaard Samourai du Thot (v. Milor Landais), bijna zes punten voor. Ook Krajewski maakte in de cross en het springen geen fouten.

DUitsland wint landenwedstrijd

De Britten Pippa Funnell en Will Furlong bezetten met hun paarden Billy the Biz (v. Cevin Z) en Collien P 2 (v. Carentan) de derde en vierde plaats. Door de vijfde plaats van Andreas Ostholt en zijn So Is Et (v. Sunlight xx) kon het Duitse team de zege in de landenwedstrijd niet meer ontgaan.

Geen topklasseringen voor Nederlanders

Voor Nederland kwamen Elaine Pen met haar paarden Chivers (v. Up to Date) en Shady Grey (v. Beauchamp King xx) en Sanne de Jong met Enjoy (v. Cartano) in actie. Zowel Pen als De Jong liepen tegen een weigering aan in de cross. Op Chivers werd Pen 44 ste en Sanne de Jong kwam uit op plaats 50. Elaine Pen gaf met Shady Grey op.

Klik hier voor de uitslag.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.