Ga naar hoofdinhoud

Dick Greve nieuwe voorzitter KNHS Eventingforum

Het KNHS Eventingforum heeft in Dick Greve haar nieuwe voorzitter gevonden. Greve volgt daarmee Dirk Stuip op die afgelopen voorjaar te kennen gaf zijn voorzitterschap na drie jaar neer te leggen. 

Greve (67) is een ervaren paardenman met een speciale interesse voor de eventingsport. Zo bekleedde hij binnen de sport diverse functies en was hij als voorzitter en medeoprichter betrokken bij Military Brabant.  Momenteel is hij actief voor de Molecaten Ruiterdag, waar bij onder leiding van Henk Dokter medewerker crossbouw is.

Door ontwikkelen

“Daar ligt ook mijn kracht en passie, het organiseren, het liefst vanaf de start. Dat heb ik zakelijk ook altijd gedaan: bedrijven reorganiseren, nieuwe afdelingen starten en internationaal uitrollen. Er is de laatste jaren veel ten positieve veranderd in de eventingsport, zeker ten opzichte van de jaren ‘80. We zullen wel moeten door ontwikkelen, een nieuw meerjarenbeleidskader moet daar ambitieus richting en sturing aan geven”, vertelt Greve.

Expertise

Gert Naber, disciplinespecialist bij de KNHS, geeft aan verheugd te zijn met de komst van Greve: “Binnen het forum is de expertise over de eventingsport volop aanwezig. Er is behoefte aan een ervaren voorzitter om alles in goede banen te leiden. Ik ben dan ook heel blij met de komst van Dick Greve en zijn ervaring met deze organisatieprocessen.”

Eventingforum

De KNHS kent voor elke discipline in de paardensport een eigen forum. Daar wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, van instroom tot topniveau. Het Eventingforum wordt vanuit de KNHS werkorganisatie ondersteund door disciplinespecialist Gert Naber. Iedere regio vaardigt in het Eventingforum iemand af met de juiste kennis, expertise en passie. Deze persoon is regionaal actief en slaat een brug tussen paardensporters in de regio en Ermelo.

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.