Ga naar hoofdinhoud

Drie KWPN’ers en een Holsteiner voor Nederland naar WK jonge eventers

Sanne de Jong hier met voormalige WK-ganger Enjoy Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Nederlandse afvaardiging naar het wereldkamioenschap voor jonge eventingpaarden is bekend. Drie zesjarigen, twee KWPN'ers en een Holsteiner, en de zevenjarige KWPN'er Gideon (v. Lucky Boy) komen in actie op dit WK dat van 17 tot en met 21 oktober wordt verreden in het Franse Le Lion d’Angers. 

Voor de strijd bij de zesjarigen zijn het Merel Blom, en KNHS Talententeamleden Janneke Boonzaaijer en Sanne de Jong die afreizen naar Frankrijk. Het kampioenschap wordt verreden over een CCI1* wedstrijd.

Zilver op KWPN kampioenschap

Merel Blom rijdt Lucky You (v. Limbus), een bij het Holsteiner stamboek geregistreerde ruin. Janneke Boonzaaijer gaat van start met de bij het KWPN geregistreerde Halida (v. Saffier). Vorig jaar eindigde deze combinatie als tweede in het KWPN kampioenschap voor vijfjarige eventingpaarden.

Tweede in Varsseveld

Sanne de Jong rijdt de eveneens bij het KWPN geregistreerde Hatary MBF (v. Quasimodo van de Molendreef). Het paar werd in dat KWPN kampioenschap vijfde en afgelopen weekend in Varsseveld tweede in het KNHS kampioenschap voor zesjarige eventingpaarden. Hatary MBF is de een jaar oudere volle broer van Indy MBF, die tijdens het recent verreden WK voor jonge springpaarden goed presteerde onder het zadel van Niels Knape.

Alle drie deze combinaties behaalden gedurende het jaar al top tien klasseringen in internationale wedstrijden.

Zevenjarigen

Bij de zevenjarige paarden komt onder Nederlandse vlag alleen KWPN-fokproduct Gideon (v. Lucky Boy) met Andrew Heffernan in actie. De schimmel werd voorheen uitgebracht door Adriaan Smeulders, maar vorig jaar verkocht naar de in Engeland gevestigde Olympische ruiter. Het kampioenschap voor de zevenjarige paarden gaat over een CCI2*.

Bron KNHS/KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook