Ga naar hoofdinhoud

Duitse eventingruiters heersen in Luhmühlen

Julia Krajewski met Samourai du ThotFoto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Ruim 120 eventingruiters kwamen in Luhmühlen aan de start voor de korte 3* wedstrijd en werden over twee groepen verdeeld. In de groep met de ruiters geboren voor 1991 kaapte Julia Krajewski met Samourai du Thot de zege weg voor Ingrid Klimke met SAP Hale Bob OLD en Asha P. In de groep met de jeugdruiters was Calvin Böckmann de beste op Altair de la Cense. Willemina van der Goes (24ste) en Janneke Boonzaaijer (22ste) waren de beste Nederlanders in beide groepen.

In de eerste afdeling ging de strijd tussen Ingrid Klimke en Julia Krajewski. Na de dressuur en het springen ging Klimke aan de leiding met haar bronzen WK-paard Hale Bob (v. Helikon xx). In de cross verspeelde Klimke de leiding door enkele tijdfouten. De Duitse kampioene Julia Krajewski was net wat sneller met Samourai du Thot (v. Milor Landais) en won de afdeling met 23.90. Klimke kwam op een totaal van 24.20.

Willemina van der Goes beste Nederlandse

Door een goede cross en een foutloze ronde in het springen kon Klimke ook de derde plaats opeisen met Asha P (v. Askari). Michael Jung verspeelde met Lennox 364 de derde plek door 12 tijdfouten in de cross. Willemina van der Goes was de beste Nederlandse op Ekino (v. Carthino Z) op de 24ste plek. Haar lage dressuurscore (32.30) stond een hoge klassering in de weg. Een balk in het springen en 6.80 aan tijdfouten in de cross brachten haar totaal op 43 punten.

Merel Blom

Merel Blom reed haar Olympiadepaard Rumour Has It N.O.P. (v. Esteban) in de dressuur en in het springen, maar trok hem voor de cross terug. De combinatie gaat naar Badminton begin mei. Haar andere twee paarden Ceda (v. Aragorn) en Chiccolino (v. Chico’s Boy) bleven in de cross foutloos met alleen tijdfouten en hadden beiden een balkje in het springen.

Böckmann wint tweede groep

In de tweede afdeling was de zeventienjarige Calvin Böckmann op zijn kampioenspaard Altair de la Cense (v. Jenny de la Cense) de beste. Hij croste binnen de tijd en bleef ook in het springen zonder fouten en eindigde op zijn dressuurscore van 27.50. Janneke Boonzaaijer reed Campbelle WS (v. Van Gogh) naar de 22ste plaats. De tijdfouten in de cross deden haar in het klassement zakken. Met haar andere paard Champ de Tailleur (v. Quidam de Revel) werd ze 29ste.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.