Ga naar hoofdinhoud

Eerste openbare optreden Jonty Evans en Cooley Rorkes Drift na zware ongeluk

Vorig jaar juni kwam de Olympiaderuiter Jonty Evans zwaar ten val van Cooley Rorkes Drift (v. Courage II) in de 3* cross van de Tattersalls International Horse Trials. De Ier liep daarbij ernstig hersenletsel op en werd lange tijd in coma gehouden. In januari kon Evans toch weer in het zadel kruipen en gisteren maakte hij en zijn paard hun opwachting tijdens de eventingwedstrijden in Belton. 

Jonty Evans had bewust de Belton International Horse Trials uitgekozen om het publiek te laten zien dat zijn herstel na de zware val heel goed gevorderd is. Vorig jaar won hij namelijk de de 3* wedstrijd in Belton met zijn trouwe partner Cooley Rorkes Drift, het was de laatste overwinning van het paar voor het ongeluk in Tattersalls.

Samen met teamgenoten

In het korte optreden werd Evans eerst geflankeerd door zijn teamgenoten uit Rio, Austin O’Connor en Padraig McCarthy. Daarna galoppeerde hij door de dressuurring en maakte vervolgens nog enkele sprongen.

‘Op hem zitten!’

Op de vraag wat hem dreef, antwoordde de Jonty Evans: “Op hem zitten!” En hij vervolgde: “Wat de mensen voor me hebben gedaan, is buitensporig. Ik wil iedereen hiervoor bedanken!”

Bron Horse&Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.