Ga naar hoofdinhoud

Einde carrière Ingrid Klimkes Escada FRH

Ingrid Klimke met Escada FRH Foto: Shannon Brinkman / www.arnd.nl
Het CIC3* op Pfingstturnier in Wiesbaden was het laatste optreden  van Ingrid Klimkes Escada FRH. Aan het einde van de cross ging het mis, de merrie raakte geblesseerd. Op de website Vielseitigkeitssport Deutschland maakte Klimke bekend dat zij samen met eigenares Madeleine Winter-Schulze en het hele team hebben besloten om, na uitgebreid veterinair onderzoek, de dertienjarige Escada uit de sport terug te trekken.

Ingrid Klimke ging met Escada FRH voor de cross van de korte driester van Wiesbaden aan de leiding. Maar op de voorlaatste hindernis van de cross kreeg Klimke twee ongebruikelijke weigeringen. Over de finish bleek al gauw dat de Embassy I-dochter zich had geblesseerd.

Opnieuw blessure aan voorbeen

Bij onderzoek bleek Escada opnieuw een blessure aan de gewrichtsbanden van haar rechter voorbeen had opgelopen. Tegenover website Vielseitigkeitssport Deutschland verklaarde Ingrid Klimke: “Om geen verdere risico’s te lopen heeft de dierenarts ons aangeraden Escada niet meer in te zetten. Samen met eigenares Madeleine Winter-Schulze en FRH en het DOKR hebben we om de sportieve carrière van ons wereldpaard te beëindigen. Haar buitengewone kwaliteiten, haar zelfbewuste optredens en vooral haar fijne karakter zijn kenmerkend voor onze ‘Diva’. Deze eigenschappen zijn goede vooruitzichten om een super mama te worden!”

Medailles op EK en WK

Hoogtepunten in de carrière van Ingrid Klimke met Escada zijn de gouden teammedaille en de individuele zilveren medaille op het EK in Malmö en de gouden teammedaille op het WK in Caen. Ook wonnen ze onder meer de 3*-wedstrijden in Wiesbaden, Marbach en Aken en in 2015 het CCI4* in Luhmühlen.

Geen Rio door zelfde blessure

De Spelen van Rio gingen aan Ingrid Klimke met Escada voorbij, in de voorbereiding raakte de merrie voor het eerst geblesseerd aan haar voorbeen. Klimke reisde met Horseware Hale Bob OLD naar Brazilië.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.