Ga naar hoofdinhoud

Elaine Pens It Takes Two ingeslapen na val in cross Varsseveld

Het eventingpaard It Takes Two (Etoulon VDL x Voltaire) van Elaine Pen is zaterdag in de lange 3* cross op Hippisch Festijn Varsseveld ongelukkig geland en vervolgens ten val gekomen. De tienjarige merrie werd na de val naar paardenkliniek De Watermolen gebracht en daar werd besloten om haar in te laten slapen. Dat laten Elaine Pen en de organisatie aan Horses.nl weten.

In de kliniek bleek dat It Takes Two bij de ongelukkige landing een breuk in haar voet opliep. De breuk was dusdanig dat een pijnvrij en paardwaardig leven uitgesloten was en daarom werd besloten om de merrie in te slapen.

It Takes Two was een toekomstpaard voor Olympisch eventingamazone Elaine Pen. De merrie liep in 2021 een aantal korte 3*-wedstrijden en kwam deze zomer in Jardy terug: daar kwam ze goed door de cross. In Varsseveld liep It Takes Two haar eerste CCI3*-L-wedstrijd.

Lees deze week in De Paardenkrant de reactie van Elaine Pen op het noodlottige ongeval.

Bron: Horses.nl

3 reacties op “Elaine Pens It Takes Two ingeslapen na val in cross Varsseveld

 • Rita

  Misschien gewoon deze tak van sport verbieden, het is elke x weer hetzelfde, tranen met tuiten omdat een paard zwaar gewond raakt maar gewoon doorgaan.

 • Anne Schramm

  Vreselijk, sterkte voor Elaine. Eventing is een van de mooiste taken van paardensport. Als je ziet hoe paard en ruiter samen vechten, dat vindt je nergens weer. Die soort vertrouwen is eenmalig en het is altijd jammen als er een ongeluk gebeurt!

 • Raymond

  Leuk dat u zo positief in het leven staat Rita.
  Deur op slot, gordijnen dicht, en gewoon in u zelf mopperen lijkt mij het beste.
  Iedereen traint er hard voor, is goed voor de paarden en ook dan kan er wel eens een ongeluk gebeuren daar kiest niemand voor lijkt mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.