Ga naar hoofdinhoud

Eventinglegende Over To You op 34-jarige leeftijd overleden

Jeanette brakewell met Over To You. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Jeanette Brakewell heeft afscheid moeten nemen van haar toppaard Over To You (v. Over te River). Voor bijna dertig jaar vormde de Britse eventingamazone een combinatie met de kleine vos en vele medailles volgden. Zo wonnen ze twee keer Olympisch team zilver, vier keer Europees team goud en individueel zilver en team brons op het Wereldkampioenschap in 2002.

Over To You ging op 20-jarige leeftijd met sportief pensioen. Op dat moment had hij de meeste medailles als eventingpaard ooit gewonnen. De eventinglegende is 34 jaar geworden. ”Het was een moeilijke dag gister en we hebben afscheid moeten nemen van deze legende. Je hebt mij het leven gegeven wat ik nu heb en daar ben ik eeuwig dankbaar voor.”

Eén reactie op “Eventinglegende Over To You op 34-jarige leeftijd overleden

  • Jan Jonas

    mooi als z´n paard die leeftijd mag krijgen. De meesten halen dat niet en verlaten voortijdig de sport. Een Quaterhorse die ik altijd begeleide is bijna 40 geworden. Een mooi voorbeeld, dat je niet altijd fysiek en mentaal op hoeft te zijn na een sportcarrière. Een klant van mijn vader met de toepasselijke naam, Freule Just de la Paisieres met haar schimmel Canoniëre liepen nog met haar paard wedstrijden toen haar paard 32 jaar was. Leeftijd zegt niets. Veel jonge paarden zijn voor dat ze 10 jaar zijn, al op. En dat is zorgelijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.