Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke: ‘Ik rij volgend jaar geen Badminton en Burghley’

Ingrid Klimke met SAP Asha P. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ingrid Klimke is niet alleen de kopvrouw van het Duitse eventingteam, ook maakte ze dit jaar deel uit van het Duitse dressuurteam op het WK in Herning. Klimke heeft nog altijd veel hart voor de sport maar is ook kritisch: ‘’de sport is geen ideale wereld en we moeten als ruiters kritisch zijn. Luister naar jezelf en naar je paard.’’ In navolging van de ongelukken die dit jaar zijn gebeurd op Badminton en Burghley heeft Klimke dan ook besloten deze wedstrijden volgend jaar niet te rijden.

De Duitse amazone laat weten volgend jaar dus geen Badminton en Burghley te rijden terwijl deze wedstrijden toch tot de meest prestigieuze eventingwedstrijden van de wereld behoren. ‘’Ik heb altijd gezegd dat ik Badminton wilde rijden. Na aanleiding van de ongelukken die dit jaar zijn gebeurd heb ik besloten Badminton volgend jaar over te slaan. Hetzelfde geldt voor Burghley.’’

Happy Athletes

‘’Een happy athlete moet altijd het doel zijn en daarom moet je eerlijk zijn voor je paard. Paarden die uitkomen in de sport moeten het op lange termijn leuk blijven vinden én moeten gezond blijven. Als ik kijk naar Burghley dit jaar dan denk ik dat alleen Bobby naar de finish had kunnen lopen ’’ aldus Klimke. Lees het hele interview hier.

Bron: ReiterRevue

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook