Ga naar hoofdinhoud

Zwitserland wint voor tweede keer op rij FEI Nations Cup Eventing

Zwitsers team viert de overwinning. Vlnr Beat Sax, Mélody Johner, Nadja Minder, Robin Godel en coach Andrew Nicholson. Foto: FEI

Zwitserland heeft zijn visitekaartje afgegeven in de FEI Eventing Nations Cup serie. Het team kwam twee keer aan start en won beide landenwedstrijden. Ook won Zwitserland zowel met het team als individueel prijzen in de CCIO4*-NC-S. Na het winnen van de openingswedstrijd in Pratoni, Italië wonnen ze ook de wedstrijd voor hun thuispubliek in Avenches.

De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Zwitserland won net als in Pratoni met een score van 127.1 de tweede wedstrijd en Frankrijk moest wederom genoegen nemen met de tweede plaats. De Fransen eindigden met een totaalscore van 127.7 nipt achter Zwitserland. De Duitsers konden hun favorietenrol niet waarmaken en eindigde op een teleurstellende derde plaats met een totaalscore van 216.1.

Zwitsers kampioenschap

Tegelijkertijd met de tweede wedstrijd van de FEI Nations Cup vond ook het Zwitsers kampioenschap eventing plaats. De jonge Robin Godel bleef zowel in het springen als de cross foutloos en moest alleen 0.4 strafpunten optellen bij zijn dressuur score wegens de toegestane tijd in de cross. De drieëntwintig jarige Godel werd daarmee Zwitsers kampioen en won individueel de CCIO4*-NC-S.

Bron: FEI

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook