Ga naar hoofdinhoud

Dr. Wilhelm Büsing (102) overleden

Op 25 juni is Dr. 'Willi' Wilhelm Büsing is op 102-jarige leeftijd overleden. Büsing won in zijn carrière als eventingruiter meerdere Olympische medailles, maar was ook succes als fokker en was jarenlang dierenarts voor de Duitse teampaarden op kampioenschappen.

Op de Olympische Spelen van 1952 in Helsinki won Büsing teamzilver en individueel brons. Op de Europese kampioenschappen van 1954 mocht hij wederom teamzilver in ontvangst nemen. Vijf jaar na de Europese kampioenschappen in Basel hing hij zijn rijlaarzen aan de wilgen en kwam zijn werk als dierenarts meer op de voorgrond te staan. In 1956 vergezelde hij de Duitse eventingruiters als teamdierenarts, trainer en supervisor op de Olympische Spelen in Stockholm en later in Rome (1960) en Tokio (1964).

Fokkerij

Büsing hield zich, samen met zijn vrouw Dorle en dochters Sabine en Heike, ook bezig met de fokkerij. Hij fokte onder andere de Oldenburger kampioenshengst Don Davidoff (Don Gregory x Rubinstein I), die twee maal Bundeskampioen werd en goud veroverde op het WK Jonge Dressuurpaarden.

Bron: Horses.nl/Züchterforum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.