Ga naar hoofdinhoud

Gouden Reiterkreuz en staande ovatie voor Chris Bartle

Chris Bartle, hier met Michael Jung. Foto: Jacques Toffi/ www.arnd.nl
Afgelopen weekend werden op het DOKR in Warendorf het Duitse sportjaar afgesloten met het uitreiken van de verschillende onderscheidingen. De belangrijkste onderscheiding, het gouden 'Reiterkreuz' ging naar de afgetreden bondscoach van de eventingruiters Chris Bartle. Daarnaasrt werden ook alle Olympiade deelnemers in alle paardensportdisciplines in het zonnetje gezet.

Een minuten lange staande ovatie kreeg de vertrekkende Chris Bartle bij het uitreiken van het Reiterkreuz. De president van de Duitse FN, Breido Graf zu Rantzau, zei in zijn speech: “Je hebt met jouw filosofie de dressuur en het terreinrijden van onze eventingruiters vorm gegeven als geen ander. Sinds de wereldruiterspelen in Aken in 2006 heb je alles met de ruiters gewonnen wat er te winnen viel. De Duitse eventingsport is je veel dank verschuldigd.”

Onder leiding van Bartle won het Duitse eventingteam veel medailles, waaronder team goud in Londen en team zilver in Rio. Op die Spelen won Michael Jung met zijn La Biosthetique – Sam FBW twee keer inividueel goud.

Ook zijn Bondscoach-collega Hans Melzer bedankte Bartle ook namens de ruiters. De 64-jarige Chris Bartle gaat terug naar zijn geboorteland om bondscoach van de Britse eventingruiters te worden.

Jürgen Koschel

Jürgen Koschel kreeg het zilveren Reiterkreuz overhandigd. Hij was negen jaar lang verantwoordelijk voor de dressuurtraining van de DOKR-ruiters en de soldaten van de sport-promotiegroep van het Duitse leger. Onder Koschels leiding wonnen de Duitsers op het EK voor de leeftijdsgroep U25, drie gouden en twee zilveren medailles.

Bronzen kruis

Het bronzen kruis ging naar Dr. Wolfgang Leistner, die na 35 jaar stopt als teamdierenarts van de jonge eventingteams. Ook de teamarts Ina Gösmeier kreeg een bronzen kruis.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook